Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Er det hele bare et skuespil?

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Er det hele bare et skuespil?

Skrevet af Lennart Kiil

I forbindelse med sagen på Ørestad Gymnasium hvor elever efter sigende råbte ukvemsord efter undervisningsminister Merete Riisager og præst Katrine Lilleør har Pernille Skipper været ud at tage eleverne i forsvar.

Så sker der ganske forudsigeligt det at nogle andre politikere på de sociale medier i kraftige vendinger fordømmer Pernille Skippers støtte til de demonstrerende unge.

Så gør jeg det at jeg stiller følgende spørgsmål.

Til alle jer folketingspolitikere som nu dydssignalerer ved at skælde ud på Pernille Skipper her på Facebook:

Husk nu at sige det direkte til hende når I møder hende inde på arbejdet.

Nogle gange får man den mistanke at I spiller forargede på nettet, men at I hygger jer inde på borgen uden at stille hinanden til ansvar der som i gør her.

 En folketingspolitiker svarer - og tak for det - noget i stil med at man jo ikke kan tage det op med sine kolleger på borgen hver gang man er politisk uenig for så kunne man jo ikke bestille andet.

Det er også rigtigt nok. Men her er der ikke tale om en ren politisk uenighed af den slags som typisk behandles i Folketinget.

Her er tale om en mere generel kritik af en politikers personlige adfærd og opfordringer.

Vi taler her om det udenom-politiske, hvad som er tilladeligt og acceptabelt i almindelige mellemmenneskelig forstand.

Det sker ikke hver dag. Og her mener jeg faktisk godt at en politiker kunne tage den direkte med Skipper inde på arbejdspladsen Christiansborg.

I stedet for alene at høste likes, stemmer og sympati på sagen på Facebook.

For det ville temmelig sikkert gøre et større indtryk på Skipper hvis hun blev direkte konfronteret med at hendes opbakning til unge der råbte ukvemsord efter en minister på arbejde overtræder nogle alment og  udenoms-politiske regler for acceptabel adfærd.

Husk nu på at Merete Riisager var inviteret som gæst på gymnasiet og ærede invitationen med et besøg. Så må man forvente at hun kan opholde sig på stedet uden at skulle svines til på det groveste.

Det kan man roligt gå hen at sige til Skipper et et roligt , men myndigt tonefald.