Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

294

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Tusindvis af racistiske skilte opdaget overalt i Danmark

Idpol
Idpol
Skiltene findes snart på enhver villavej
Debatindlæg
Åben

Gratis

Husk at dele

Fokus har nu længe været på de sexistiske lyssignaler.

Og de cisistiske skilte på "herre-" og "dame-" toiletter.

Men i virkeligheden er de titusindvis af racistiske skilte som findes på snart enhver villavej og ved ethvert vejarbejde jo mindst lige så slemme.

Hvorfor er det altid hvide mennesker som leger og slapper af foran huset, mens det altid er sorte mennesker som arbejder hårdt med at skovle kul?

Ikke bare er det racistisk - det er også enormt stereotypt at man på den måde knytter hårdt fysisk arbejde sammen med sorte mennesker og afslapning og fritid sammen med hvide mennesker.

Den form for stereotypi kan  uden tvivl føres tilbage til kolonialtiden hvor hvide mennesker kunne slappe af i skyggen, mens sorte mennesker lavede det hårde arbejde ude i solen.

Det er enormt krænkende at vi her i år 2019 stadig ikke har fået gjort op med disse bedagede symboler.

Og læg mærke til at man ovenikøbet advarer imod sorte mennesker med den kraftige røde trekantede indramning. "Her arbejder en sort mand, hold dig væk," synes budskabet til hvide at være.

Omvendt er de hvides skilt mere imødekommende med en afslappet blå baggrund - frihedens farve! - og ingen advarende rød og trekantet indramning.

Her ser vi virkelig hvordan gamle fordomme fastholdes gennem racistisk vej-skiltning.

Hvordan skal hvide nogensinde lære at arbejde når de hele tiden ser skilte hvor de bliver fremstillet som nogen der slapper af. Og hvordan skal sorte lære at slappe af når det hele tiden bliver fremstillet som nogen der arbejder?

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:09
Citer med linket her:
Emner: 
politik
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

Del eller citer med linket her

MediaCreeper

Jeg bruger meget tid på at udgive medierne på FOLKETS. Og de gør en forskel. Du kan bakke op om indsatsen ved at blive medlem eller sponsor. Mvh. Lennart Kiil