Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

316

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Tusindvis af racistiske skilte opdaget overalt i Danmark

Idpol
Idpol
Skiltene findes snart på enhver villavej

Antal

Brugerindlæg af Lennart Kiil

Fokus har nu længe været på de sexistiske lyssignaler.

Og de cisistiske skilte på "herre-" og "dame-" toiletter.

Men i virkeligheden er de titusindvis af racistiske skilte som findes på snart enhver villavej og ved ethvert vejarbejde jo mindst lige så slemme.

Hvorfor er det altid hvide mennesker som leger og slapper af foran huset, mens det altid er sorte mennesker som arbejder hårdt med at skovle kul?

Ikke bare er det racistisk - det er også enormt stereotypt at man på den måde knytter hårdt fysisk arbejde sammen med sorte mennesker og afslapning og fritid sammen med hvide mennesker.

Den form for stereotypi kan  uden tvivl føres tilbage til kolonialtiden hvor hvide mennesker kunne slappe af i skyggen, mens sorte mennesker lavede det hårde arbejde ude i solen.

Det er enormt krænkende at vi her i år 2019 stadig ikke har fået gjort op med disse bedagede symboler.

Og læg mærke til at man ovenikøbet advarer imod sorte mennesker med den kraftige røde trekantede indramning. "Her arbejder en sort mand, hold dig væk," synes budskabet til hvide at være.

Omvendt er de hvides skilt mere imødekommende med en afslappet blå baggrund - frihedens farve! - og ingen advarende rød og trekantet indramning.

Her ser vi virkelig hvordan gamle fordomme fastholdes gennem racistisk vej-skiltning.

Hvordan skal hvide nogensinde lære at arbejde når de hele tiden ser skilte hvor de bliver fremstillet som nogen der slapper af. Og hvordan skal sorte lære at slappe af når det hele tiden bliver fremstillet som nogen der arbejder?

Del
Lennart Kiil er stifter af FOLKETS.DK og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.

Del eller citer ved at kopiere linket her

Udgivet: 

11/03/2019 - 09:35

Seneste ændring: 

11/03/2019 - 09:42

Emner: 

Del eller citer med linket her

MediaCreeper