Primære faneblade

Antal

Seneste ændring: 
28/03/2019 - 14:01
Udgivet i: 
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Radio24syv trækker stikket

Radio24syv: Herren gav, Herren tog

Af

Lennart Kiil

Radio24syv: Herren gav, Herren tog
Like F

I mediekredse og blandt de politisk interesserede har dagens store tema været at Berlingske Media opgiver Radio24syv efter at Dansk Folkepart og regeringen har omfattet radiostationen af sin store udflytningsplan.

Eller lidt mere præcist formuleret:

Radio24syv ønsker ikke at forlænge sin sendetilladelse fordi der i det nye udbud er krav om at 70 procent af redaktionen skal være mindst 110 kilometer fra København.

Politikerne stiller åbenbart nogle modkrav som betingelse for sendetilladelsen - og her handler det jo også om de licens-penge som har tilflydt radioen.

Tag ikke fejl. En radiostaten, som er licens-baseret, lever til enhver tid på politikernes nåde. Glem al snak om armslængdeprincip: Får du licenspenge, er du statens medie.

Det er blevet demonstreret med stor tydelighed.

Nogle mener at DF er ude i en straffeaktion mod Radio24syv fordi radioen har været kritisk. Det er muligvis en del af forklaringen. Men mest af alt er Radio24syv blevet en brik i et større politisk spil.

I Danmark er det offentlige og staten meget omfattende og magten udøves ofte ret vilkårligt efter forskellige modeluner. Lige nu  handler det om "udflytning".

Det kan være svært at finde nogen sammenhæng eller større mening i alt dette.

Herrens veje er uransagelige - og i Danmark er staten og det politiske system herren.

Det fik Radio24syv at føle.

Senest

Udgivet for
Udgivet for

Nedtælling

På 3. pladsen med 806 delinger
På 1. pladsen med 982 delinger

Bak op og få fordele Se muligheder Bak op og få fordele Tilmeld

Ønsker du et Danmark hvor etablerede medier og partier sætter dagsorden uden hensyn til borgerne?

Nej? – Nå, men det koster penge - og meget andet - at drive et medie som går imod magthaverne. Er du villig til at betale en del af prisen?

Første mål er at balancere de direkte økonomiske udgifter ved at drive et medie som i modsætning til den etablerede presse ikke modtager offentlige penge

Se muligheder Tilmeld nu

Nu 300 abonnenter ud af 1000 nødvendige