Gå til hovedindhold

Radio24syv: Herren gav, Herren tog

I mediekredse og blandt de politisk interesserede har dagens store tema været at Berlingske Media opgiver Radio24syv efter at Dansk Folkepart og regeringen har omfattet radiostationen af sin store udflytningsplan.

Eller lidt mere præcist formuleret:

Radio24syv ønsker ikke at forlænge sin sendetilladelse fordi der i det nye udbud er krav om at 70 procent af redaktionen skal være mindst 110 kilometer fra København.

Politikerne stiller åbenbart nogle modkrav som betingelse for sendetilladelsen - og her handler det jo også om de licens-penge som har tilflydt radioen.

Tag ikke fejl. En radiostaten, som er licens-baseret, lever til enhver tid på politikernes nåde. Glem al snak om armslængdeprincip: Får du licenspenge, er du statens medie.

Det er blevet demonstreret med stor tydelighed.

Nogle mener at DF er ude i en straffeaktion mod Radio24syv fordi radioen har været kritisk. Det er muligvis en del af forklaringen. Men mest af alt er Radio24syv blevet en brik i et større politisk spil.

I Danmark er det offentlige og staten meget omfattende og magten udøves ofte ret vilkårligt efter forskellige modeluner. Lige nu  handler det om "udflytning".

Det kan være svært at finde nogen sammenhæng eller større mening i alt dette.

Herrens veje er uransagelige - og i Danmark er staten og det politiske system herren.

Det fik Radio24syv at føle.

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.