Mette F om danske mænd: "I dag er det ikke kun de fede, gamle og ildelugtende mænd, der besøger prostituerede"

Skrevet af Lennart Kiil

At Mette Frederiksen var med til indvielsen af et efterhånden berygtet kvinde-netværk i socialdemokratiet, kan næppe overraske mange som har fulgt med i hendes karriere.

Mette Frederiksen har i mange, mange år haft et skal vi kalde det særligt forhold til mænd som gruppe.

Det har givet anledning til flere overvejelser omkring hvad mænd gør og hvad de er for nogen.

Således mente Mette på et tidspunkt at

I dag er det ikke kun de fede, gamle og ildelugtende mænd, der besøger prostituerede. Alle slags mænd gør det.

Det udsagn må siges at være udtryk for enorme fordomme. Både mod det lille mindretal af mænd som rent faktisk går til prostituerede, og mod det store flertal som ikke gør.

Men Mette har mænd som går til prostituerede på hjernen.

I en portrætbog kom Mette Frederiksen frem med den ide at mænd som havde besøgt prostituerede ganske enkelt ikke kunne varetage en række jobs. Som hun sagde:

Jeg tror ikke, at en kunde hos en prostitueret bagefter kan gå ind og undervise en skoleklasse eller dømme i en retssal eller være politiker, politimand, eller hvad han er, på en måde, som er foreneligt med det, vi opfatter som ligestilling og respekt mellem kønnene, siger hun.

Igen en meget fordomsfuld indstilling over for mænd.

Mette Frederiksen har også tidligere været ude med ideer om at Danmark skal blive som Sverige hvor prostitution er forbudt og hvor myndighederne groft chikanerer både kunder og prostituerede.

Og endelig skal vi huske på, at Mette Frederiksen paradoksalt nok heller ikke bryder sig om når mænd bryder med hendes forestilling om manden som det liderlige svin.

For da partikollegaen Simon Simonsen forsøgte at sætte fokus på mandens vigtige rolle som familiefar, så langede Mette Frederiksen ud efter ham.

Hun er altså en mærkelig sur feminist.

Det er kun et par år siden at Mette kom ud med at mænd ikke kan varetage de bemeldte jobs hvis de har været ved prostitueret og omkring 17 år siden at hun mente, "I dag er det ikke kun de fede, gamle og ildelugtende mænd, der besøger prostituerede. Alle slags mænd gør det."

Og i forhold til et decideret forbud har hun skiftet holdning. Man vil jo gerne have magten.

Men den senere tid viser at meget kunne tyde på at Mette Frederiksen stadig har et betændt forhold til halvdelen af landets befolkning.

Det burde man spørge mere ind til.