·Satire og magtkritik siden 2013· 

Jeg har lavet en bommert: Europa-udvalget renset i phD-gate

Af Lennart, 22. november, 2019
Jeg fik byttet rundt på retningerne i tidsforskel mellem Danmark og Brasilien

Man skal tænke sig godt om når man regner tid og tidsstempler på tværs af tidszoner. Og der dummede jeg mig en del.

Så undskyld til Europa-udvalget for det. Og her følger den rigtige forklaring:

Tidsstemplet på wikipedia er 18. nov 2019, 01:13. Jeg formoder at dette tidsstempel angiver tidspunktet for ændringen dansk tid, da det er på den danske udgave af Wikipedia at ændringen er foretaget - selvom den er foretaget fra Sao Paulo.

Danmark er ganske rigtigt plus fire timer i forhold til Sao Paulo tidsmæssigt, men derfor var det stadig en fejl af mig at lægge fire timer til tidspunktet for tidsstemplet.

For jeg skulle have spurgt: Hvad tid skal ændringen foretages i Sao Paulo for at få tidsstempel 18. nov 2019, 01:13 dansk tid?

Det vil faktisk være fire timer tidligere lokal Sao Paulo tid. Ikke fire timer senere.

For at få et tidsstempel 18. nov 2019, 01:13 dansk tid skal ændringen være foretaget 17. nov 21.13 Sao Paulo tid. Og ikke 18. nov 05.13 Sao Paulo tid som jeg fejlagtigt først havde regnet med frem.

Så ændringen kan altså ikke være foretaget af nogen af deltagerne på Europa-udvalgets studierejse efter deres ankomst til Sao Paulo.

BEMÆRK: Fejlen vedrører kun Europa-udvalgets forhold til phD-gate og ikke resten af phD-gate som stadig i allerhøjeste grad er en besynderlig sag.

Hov 🧐 — mangler der ikke noget?

Folkets Avis har ingen betalingsmur

...og for at beskytte dit privatliv...

heller ingen reklamer

Se hvordan du støtter avisen