Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Hans "PhD" blev fjernet fra IP-adresse i Sao Paulo natten til mandag - gæt hvem der fløj til Sao Paulo søndag aften

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Hans "PhD" blev fjernet fra IP-adresse i Sao Paulo natten til mandag - gæt hvem der fløj til Sao Paulo søndag aften

Hvem er Dan Jørgensens "wing man"?

Skrevet af Lennart Kiil

Bemærk rettelser længere nede - yderligere forklaring her

Folketingets Europaudvalg fløj til Sao Paulo søndag aften. Natten til mandag blev "phD" slettet fra Dan Jørgensens side på wikipedia fra en IP-adresse som lokaliserer til Sao Paulo.

IP-adressen 189.111.27.233 befinder sig ifølge flere forskellige lokaliseringstjenster i staten Sao Paulo i Brasilien. Det kan ikke siges præcist hvor. Ofte lidt nord for byen Sao Paulo.

Men vi kommer nok ikke tættere på end staten Sao Paolo.

IP-adressen 189.111.27.233 er interessant fordi det var den IP-adresse hvorfra sletningen af Dan Jørgensens ph.d. blev foretaget natten til mandag i denne uge.

Samtidig ved vi at Folketingets Europaudvalg fløj til Sao Paulo søndag aften og ankom tidligt mandag morgen lokal tid. Men når der tages højde for tidsforskellen mellem Sao Paulo og Danmark, så landede flyet efter planen lige ved den tid hvor ændringen blev foretaget.

EDIT: Følgende er forkert regnet ud og derfor ubrugeligt.


Flyet landede ifølge rejseplanen 05.25 mandag morgen. Men på det tidspunkt var klokken kun omkring 01.25 om natten i Danmark. Ændringen blev foretaget kl 01.13.

Her er det væsentligt at huske på at på lange flyvninger kan flyet sagtens nå frem inden det planlagte tidspunkt. Det er ikke umuligt at flyet er kommet frem for eksempel kl. 01.10, et kvarter før tid, og så har en af deltagerne på turen muligvis tændt sin mobil, tablet eller laptop på flyet lige efter landingen og - muligvis - foretaget den famøse sletning på wikipedia.

Om flyet rent faktisk ankom lidt før tid, det har jeg brugt lang tid på at undersøge. Og det burde faktisk kunne lade sig gøre at finde ud af det på en eller anden måde på nettet, men de steder, hvor jeg har forsøgt at finde ankomsttider på fly, så er det enten kun for samme dag eller et par døgn tilbage man kan gøre det.

Så hjælp gerne med det!


Nå, men deltagerne på turen til Sao Paulo er følgende:

Troels Ravn (S)
Lars Aslan Rasmussen (S)
Henrik Møller (S)
Kim Valentin (V)
Jan E. Jørgensen (V)
Eva Kjer Hansen (V)
Ulla Tørnæs (V)
Søren Søndergaard (EL)
Udvalgssekretær Jakob Willum Slot
Udvalgsassistent Niels Yde

Det er ikke usandsynligt at Dan Jørgensens hjælper skal findes blandt disse navne. Men vi ved det ikke endnu.

Det, vi ved med sikkerhed, er at "phD"-en blev tilføjet Dan Jørgensens side på Wikipedia kort tid efter at Katherine Diez efterlyste en højtuddannet mand i et debatindlæg på Berlingske. Dengang skete tilføjelsen fra en IP-adresse placeret i Danmark.

Og vi ved med sikkerhed at denne "phD" igen blev slettet fra siden på Wikipedia fra en IP-adresse i Sao Paulo omtrent samtidig med at Folketingets Europaudvalg ankom til netop Sao Paulo.

Det viser jo at personen som er på spil, hvis det er en og samme person som har tilføjet og slettet igen, ikke hele tiden opholder sig i Sao Paulo, men først opholdt sig i Danmark under tilføjelsen og derefter i Sao Paulo under sletningen.

Både sletning og tilføjelse er foretaget kun med IP-adresse og uden brugernavn på Wikipedia. Det taler igen for at der måske er tale om en og samme person som ønsker at være anonym omkring sit "bidrag" til Dan Jørgensens side på Wikipedia.

Måske altsammen tilfældigt. Men der er efterhånden mange usandsynlige tilfældigheder og sammentræf på spil i den her sag så.

Personer: 
Organisationer: 
Del Hans "PhD" blev fjernet fra IP-adresse i Sao Paulo natten til mandag - gæt hvem der fløj til Sao Paulo søndag aften