Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse "Alle som er uenige med mig er Fake News"

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

"Alle som er uenige med mig er Fake News"

Der er meget at lære af Tommy Robinsons besøg i Danmark - og det bizarre mediecirkus som er fulgt med i kølvandet
Skrevet af Lennart Kiil

En ofte gentaget anklage fra højrefløjen mod mainstreammedierne og især Danmarks Radio er at disse medier for sjældent inviterer højrefløjsfolk i studiet.

Højrefløjens perspektiv og indsigt bliver på den måde udgrænset, og det er et problem i et samfund der bryster sig af at være demokratisk og pluralistisk.

De mennesker som fremsætter den anklage, har bestemt grund til at være utilfredse.

Men hvad sker der så når Danmarks Radio endelig tager en virkelig højprofileret aktivist og journalist fra højrefløjen1 som Tommy Robinson i studiet.

Jo, så kræver mange af de selvsamme utilfredse mennesker fyring af den journalist som inviterede Tommy Robinson i studiet!

Det bliver så Danmarks Radios erfaring med et invitere en højrefløjsmand i studiet:

Det medførte krav om fyring.

Og ikke nok med det: Forløbet har gjort DR upopulær også på venstrefløjen som ikke mener at Tommy Robinson skal gives en platform.

Venstrefløjen mener slet ikke at DR skal give Tommy Robinson en platform - overhovedet! Når så DR alligevel inviterer ham ind, kræver højrefløjen en fyring af den journalist der var vært for Tommy Robinson.

Kan I se det?

Læg dertil at det hele handlede om censur og ytringsfrihed.

En del af dem som ofte beklager sig over udbredt censur og mangel på ytringsfrihed, de var blandt de første til at kræve berufsverbot for en DR-journalist som stillede spørgsmål om Tommy Robinson.

Det er jo selvmodsigelse og hykleri. Og det giver naturligvis anledning til overvejelser på den politiske midte: Går højrefløjen virkelig op i ytringsfrihed? Eller vil de bare have lov at fremføre egne synspunkter mens de censurer andres?

Alle dem som råber op om at Steen Nørskov skal fyres, ærligt talt, måske skulle de prøve at tænke sig bare en lille smule om.

Der er nogen som bare er negative hele tiden, og for hvem MSM og DR bare intet godt kan gøre. De fokuserer udelukkende på det dårlige. Fint nok.

Fra DR's perspektiv bliver læren så at "utak er verdens løn".

Grundet kravene om fyring og hele den negative reaktion som det har skabt at have Tommy Robinson i studiet og tale med og om ham, så gør DR det næppe igen foreløbig.


  1. Tommy Robinson har selv til tider sat spørgsmålstegn ved om han er højrefløj. ↩︎

Del "Alle som er uenige med mig er Fake News"

Medierne skal holde øje med magten. Men gør de det?

Mediemøllen holder øje med medierne. Bliv sponsor og bak op!