Mette Gjerskov vil opdrage uartige unge mænd

Skrevet af Lennart Kiil

Propaganda-resistente unge mænd - der mener sig voksne nok til selv at bestemme, hvad de putter i munden - er blevet de altid emsige og bestemmesyge politikeres nyeste hovedpine. Regeringen vil nemlig have, at vi alle sammen spiser "sundt".

At der så ikke kan gives nogen entydig definition på, hvad det vil sige at spise sundt, og at borgerne faktisk er voksne mennesker - ikke små børn, der skal gøre hvad mor siger - maner ikke til eftertanke eller ydmyghed på Christiansborg.

Det er fødevareminister Mette Gjerskov og sundhedsminister Astrid Krag, der vil køre en kampagne rettet mod de egensindige unge mænd, der tillader sig at spise på en anden måde end "karrierekvinderne", der åbenbart er blevet regeringens officielle målestok for alt godt.

Efter sigende har en undersøgelse vist, at de unge mænd spiser "mindre sundt" end bemeldte "karrierekvinder". Sådan nogle som Mette Gjerskov og Astrid Krag, måske?

Mental umyndiggørelse af folket

At storbyernes karrierekvinder gøres til målestok for resten af befolkningen er i sig selv interessant, men den bagvedliggende tendens til at politikerne belærer borgerne om en privat aktivitet som spisning er en alvorlig sag.

Vi ser i de her år en tendens til at politikerne i stadig større grad infantiliserer befolkningen. Opdragelse skal ske i hjemmet. Den hører privatsfæren til. Politikerne skal lære at kende forskel på det offentlige og det private domæne, og de skal holde sig til førstnævnte.

I det her tilfælde ser vi, hvordan Mette Gjerskov og Astrid Krag og opfører sig som en slags mødre over for de stakkels unge mænd, der åbenbart ikke selv ved, hvad der er bedst for dem. Det er mental umyndiggørelse og formynderi i ekstrem grad.

Og arrogancen og nedladenheden er ikke til at tage fejl af, når Mette Gjerksov udtaler:

Vi skal gøre det nemt for mændene. Jeg tror ikke de er helt så lydhøre overfor alle vores gode råd, så vi skal gøre det nemt og enkelt at forstå, hvilke varer, der er sunde

På Folkets Avis vil vi løbende sætte fokus på sager, hvor politikerne overskrider grænsen ind i privatsfæren og hvor de umyndigør borgerne på arrogant og bedrevidende vis.