Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Kulmine billigt til salg

En canadisk kulmine, som for få år siden havde en værdi af over 5 milliarder danske kroner, er nu på vej til at blive solgt for 2 amerikanske dollars. Bemærk: Ikke 2 milliarder eller millioner, men 2 dollars lige ud, og så skal denne beskedne sum endda deles mellem to sælgere, skriver Wall Street Journal Asia.

Mineselskabet hedder Grand Cache Coal og har hjemsted i den canadiske provins Alberta. I 2012 blev det solgt til et partnerskab mellem et japansk handelshus og et Hong Kong-baseret kulfirma. Råstoffet i minen er metallurgisk kul, som bruges i stålproduktion, og kunderne er den kinesiske industri. Inden for det sidste års tid er prisen på denne type kul imidlertid faldet med 60 procent, og udvindingen er nu direkte tabsgivende. Australske miner har lavere omkostninger og tjener stadig penge.

Køberen, Up Energy, Hong Kong, vil holde minen kørende i håb om bedre priser i fremtiden. Lykkes det ikke, kan vi andre jo melde os som potentielle kulmagnater med 1 svedig dollar i hånden.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil