Primære faneblade
Citathistorie: 
Åben

Gratis

Forskere: Ansigtsmasker altafgørende for smittebegrænsning af coronavirus

Den billigste måde at stoppe pandemien på

ZHANG ET AL 2020

Ansigtsmasker ser ud til at have en betydeligt større effekt end andre tiltag i forhold til at begrænse smittespredning af coronavirus

Renyi Zhang og hans team af forskere har set på en række faktorer omkring smittespredning af den coronavirus som forårsager covid-19.

Forbes har her en halvlang artikel som fint formidler Renyi Zhangs resultater.

Basalt set kommer Renyi Zhang og hans team frem til at ansigtsmasker er helt afgørende hvis man vil mindske smittespredning af den nye coronavirus.

En af medforfatterne på studiet, Mario Molina, udtaler omkring resultaterne:

"Vores studie fastslår meget klart at det at bruge ansigtsmaske ikke bare er fordelagtigt i forhold til at forhindre inficerede i at hoste på ikke-inficerede, men også er afgørende for forhindre at ikke-inficerede trækker små partikler af virus med ind via åndedrættet som inficerede udånder når de taler."

"Our study establishes very clearly that using a face mask is not only useful to prevent infected coughing droplets from reaching uninfected persons, but is also crucial for these uninfected persons to avoid breathing the minute atmospheric particles (aerosols) that infected people emit when talking and that can remain in the atmosphere tens of minutes and can travel tens of feet"

Studiet kommer også frem til at den nye coronavirus er delvist luftbåren ved aerosoler. Noget som har været og fortsat er kontroversielt.

Konklusionen på studiet er ikke til at tage fejl af:

"Vi konkluderer at det at bruge ansigtsmaske i offentligheden er den mest effektive metode at forhindre smitte mellem mennesker på. Denne billige metode, sammen med social distancering og andre procedurer, er den mest sandsynlige måde at stoppe covid-19 pandemien på."

Yderligere kilder

Du kan finde selve forskningsartiklen direkte her:

https://www.pnas.org/content/e...

18/6/2020
Emner: 
smittespredningsmittevejeværnemidlerCovid-19 - ny coronavirus
Typer: 
Citathistorier
Citer med linket her:
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn