Hvad med om SF selv viste bare en smule samfundssind?

Af Lennart, 16. november, 2020
Astrid Carøe bekræfter: SF vil pålægge små virksomheder ekstra byrder midt under coronakrisen

Politikerne kræver samfundssind af andre, men har selv svært ved at udvise det.

Jeg har netop talt kort i telefon med Astrid Carøe som er ordfører for uddannelse, forskning, ligestilling og LGBTQ+ i Socialistisk Folkeparti.

Hun bekræftede at SF vil kræve at selv helt små virksomheder udarbejder en kønsopdelt lønstatistik.

Mange små virksomheder er ekstremt pressede på grund af coronakrisen, men det er åbenbart ikke noget som får SF til at overveje om det er det rette tidspunkt at underlægge dem yderligere administrative byrder på.

Når man kæmper for overlevelse, så har man ikke ligefrem behov for at der kommer yderligere ideologiske betonede krav til dokumentation af et problem som mestendels eksisterer oppe i hovedet på feministiske politikere.

Socialistisk Folkeparti viser med deres krav til virksomhederne lige nu, at de er ligeglade med virksomhedernes overlevelse. Eller i hvert fald at det er vigtigere for SF om virksomhederne udfylder de rette skemaer end om de bruger tiden på deres kerneydelser og dermed forbedrer chancen for at komme gennem krisen med skindet på næsen.

Både regeringen og dens støttepartier udviser igen og igen en total mangel på situationsfornemmelse. En mangel på dømmekraft.

På den ene side beordrer man virksomheder til at underlægge sig coronakrav og udvise “samfundssind” - men på den anden side så kører regeringen og dens egne partier videre med deres egne kæpheste som om intet var hændt.

Det er en frækhed uden lige at bede virksomheder, der kæmper for at overleve, om at påtage sig flere bureaukratiske byrder bare for at politikerne kan føle sig tilfredse med deres egne kønspolitiske dagsordener.

Dette forslag fra SF vidner om en afgrundsdyb mangel på forståelse for den virkelighed små virksomheder står i lige nu. At man vil pålægge dem administrative byrder som intet formål tjener - og så lige nu.

SF er totalt “tonedøve”, og man må håbe at deres debile lovforslag bliver mødt med hånlatter fra hele Folketingssalen på Christiansborg.

At tromle sine egne små kønskæpheste igennem hen over virksomheder som er ved at bukke under for coronakrisen, det vidner om en total mangel på samfundssind.

Havde SF haft det samfundssind som de beder andre om at udvise, så havde man ikke fremført et lovforslag som vil presse i forvejen livstruede virksomheder yderligere - i nogle tilfælde ud over kanten.

Jeg gætter på at det urimelige krav fremføres nu af ubetænksomhed snarere end af ond vilje.

For hvis SF gør det her lige nu fordi de ved at virksomhederne ikke har kræfterne til at kæmpe imod de urimelige nye administrative byrder, så er det kynisk magtpolitik i en grad som ikke står tilbage fra regeringens.

Se også:

Midt under coronakrisen: SF vil belemre små virksomheder med mere bureaukrati | Selvstændig

Vidste du...

...at Folkets Avis ikke har betalingsmur

...men lever af faste bidrag fra læserne

Bak op om en åben avis for alle

Støt Folkets Avis her