Primære faneblade

Lukket

SKAT i klapjagt på de fattigste danskere

Foto: Socialdemokraterne/Torsten Graae
Benny Engelbrecht. Foto: Socialdemokraterne/Torsten Graae

SKAT mener at kunne hente 5,3 milliarder kroner ekstra blandt Danmarks fattigste gruppe på arbejdsmarkedet - de små selvstændige. Men skatteminister Benny Engelbrechts fikse idé vil snarere kvæle enkeltmandsvirksomheder allerede i opstartsfasen.

Her kan man for én gangs skyld virkelig tale om at sparke nedad. Der er i Danmark 30.000 små selvstændige, som tjener mindre end en kontanthjælp. Og dem vil man nu afkræve mere i SKAT.Det er ren omvendt Robin Hood fra regeringens side. Man vil tage fra de fattige små selvstændige og omfordele til de langt rigere lønmodtagere og folk på overførsler.

Desuden er det dumt. Man vil klippe hår af en skaldet. Man vil bruge en masse ressourcer på at hente noget, der ikke er der.

Når jagtsæsonen på enkeltmandsvirksomhederne skydes i gang, vil en stor del af dem simpelthen kaste håndklædet i ringen og overgive sig til offentlig forsørgelse i stedet for som nu at kæmpe for at klare sig selv.

Utak er verdens løn her i Danmark, og det bliver mere og mere tydeligt. At jagte små selvstændige, som i forvejen er langt den mest pressede og fattige gruppe på arbejdsmarkedet, er ekstremt usympatisk og umådeligt dumt.

Ved at lægge sådan et tal ud, som skatteministeren gør her, så mistænkeliggør man små selvstændige som gruppe. Man kalder dem skattesnydere over en bred kam. Igen må vi konkludere, at man kun får utak tilbage fra regeringen, for den indsats man lægger for dagen som selvstændig.

Iværksættere starter ofte som enkeltmandsvirksomheder, og med skatteministerens nye initiativ er man da sikker på at få kvalt disse allerede i opstartsfasen. Jagten på de små selvstændige rammer altså ikke bare den enkelte iværksætter, men går også ud over fremtidsudsigterne for landet som helhed.

Hvordan skal enkeltmandsvirksomheder kunne gro sig større under en sådan klapjagt? Den har tilgang til små selvstændige fra SKAT's side vil koste os mange tusinder af arbejdspladser på sigt.

Der skal siges klart og tydeligt fra over for den her udvikling, hvor SKAT forsøger at tage mere fra dem, der har mindst. Og det skal udstilles klart og tydeligt, hvad der foregår.

Danmark kan ikke være tjent med en regering der ødelægger vækstlaget i samfundet. Danmark er i forvejen blandt de lande i verden med lavest vækst. Engelbrechts nye idé vil bringe os fra asken ind i ilden.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
11/12/2019 - 15:36
Personer: 
Benny Engelbrecht
Organisationer: 
SKATSocialdemokraterne
Emner: 
politik

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil