SKAT i klapjagt på de fattigste danskere

Skrevet af Lennart Kiil

SKAT mener at kunne hente 5,3 milliarder kroner ekstra blandt Danmarks fattigste gruppe på arbejdsmarkedet - de små selvstændige. Men skatteminister Benny Engelbrechts fikse idé vil snarere kvæle enkeltmandsvirksomheder allerede i opstartsfasen.

Her kan man for én gangs skyld virkelig tale om at sparke nedad. Der er i Danmark 30.000 små selvstændige, som tjener mindre end en kontanthjælp. Og dem vil man nu afkræve mere i SKAT.Det er ren omvendt Robin Hood fra regeringens side. Man vil tage fra de fattige små selvstændige og omfordele til de langt rigere lønmodtagere og folk på overførsler.

Desuden er det dumt. Man vil klippe hår af en skaldet. Man vil bruge en masse ressourcer på at hente noget, der ikke er der.

Når jagtsæsonen på enkeltmandsvirksomhederne skydes i gang, vil en stor del af dem simpelthen kaste håndklædet i ringen og overgive sig til offentlig forsørgelse i stedet for som nu at kæmpe for at klare sig selv.

Utak er verdens løn her i Danmark, og det bliver mere og mere tydeligt. At jagte små selvstændige, som i forvejen er langt den mest pressede og fattige gruppe på arbejdsmarkedet, er ekstremt usympatisk og umådeligt dumt.

Ved at lægge sådan et tal ud, som skatteministeren gør her, så mistænkeliggør man små selvstændige som gruppe. Man kalder dem skattesnydere over en bred kam. Igen må vi konkludere, at man kun får utak tilbage fra regeringen, for den indsats man lægger for dagen som selvstændig.

Iværksættere starter ofte som enkeltmandsvirksomheder, og med skatteministerens nye initiativ er man da sikker på at få kvalt disse allerede i opstartsfasen. Jagten på de små selvstændige rammer altså ikke bare den enkelte iværksætter, men går også ud over fremtidsudsigterne for landet som helhed.

Hvordan skal enkeltmandsvirksomheder kunne gro sig større under en sådan klapjagt? Den har tilgang til små selvstændige fra SKAT's side vil koste os mange tusinder af arbejdspladser på sigt.

Der skal siges klart og tydeligt fra over for den her udvikling, hvor SKAT forsøger at tage mere fra dem, der har mindst. Og det skal udstilles klart og tydeligt, hvad der foregår.

Danmark kan ikke være tjent med en regering der ødelægger vækstlaget i samfundet. Danmark er i forvejen blandt de lande i verden med lavest vækst. Engelbrechts nye idé vil bringe os fra asken ind i ilden.

Organisationer: 
Emner: 

På Folkets.dk møder du hverken betalingsmur eller bannerannoncer, faktisk er det ikke et kommercielt projekt - men det betyder ikke at ejeren kan leve af kærlighed og kildevand.

Giv månedligt bidrag eller engangsbeløb til Folkets.dk - så støtter du alle de frie medier på platformen.

Du kan støtte ejer og redaktør gennem formularen eller på Mobilepay 40261872