Satire og magtkritik siden 2013

Folkets Avis har brug for meget mere opbakning!

Politiken forsøgte at kvase Folkets Avis

Men den magtkritik, den bidende satire og ikke mindst den vedholdende kritik af de gamle medier som kun findes på Folkets Avis, er 100 procent afgørende for Danmarks fremtid og den oplyste og alsidige debat.

Støt her - lige nu

Leder: Trine Bramsen har misbrugt Forsvaret i ord og handling

Af Lennart, 24. februar, 2021
– hun tromler alt og alle ned på sin vej

Jeg er sikker på at Trine Bramsen også har en række gode egenskaber i sin personlighed.

Men at vælge hende som Forsvarsminister var en stor fejl af Mette Frederiksen.

Sagen er den at Trine Bramsen øjensynligt har et behov for at nedgøre mænd. Og muligvis også kvinder.

Nedgør sine folk

Den måde hun leder på, består i at tale grimt om og til dem hun gerne vil give råd og (vej)lede.

Og så har hun tilsyneladende en meget ringe forståelse for mandefællesskaber.

Disse for en Forsvarsminister uheldige egenskaber blev allerede tydelige dengang hun hånede IT-mænd med deres tennis-sokker. Det var som it- og teleordfører for Socialdemokraterne.

Lad os se på hvordan hun gik IT-mændene i møde:

Jeg kunne aldrig drømme om at dømme folk på deres påklædning. For min skyld må man se ud, som man vil, og leve som man ønsker. Men som kvinde må jeg alligevel undres. Her sidder Danmarks fremtid bag skærmen iført tennissokker og gør dermed alt, hvad der overhovedet kan gøres, for at undgå kvindekontakt. Det undrer mig hvorfor.

Er det mon med vilje, at computermænd ofte gør alt hvad de kan for at være så lidt attraktive som overhovedet muligt? Er det noget man lærer på uddannelsen? Måske der er en eller anden konkurrence blandt it-folk om at tale i forkortelser og forklare tingene på den mest umulige måde, så tilhørere sættes af hurtigst muligt? Det er mig en gåde, hvorfor det er sådan. For i resten af samfundet gælder den omvendte logik for kommunikation. Kan man formidle sin viden på en simpel måde, der får lytteren til at føle sig inddraget, vinder man. Og som politiker sætter man ofte ligefrem en ære i at undgå at tale om politik, når man er ude.

Ja, det er simpelthen urkomisk.

Hun starter med at sige hun aldrig kunne finde på at dømme folk, hvorefter hun kommer med den ene fordomsfuldhed efter den anden. Læg også mærke til hvordan hun lige får rost sig selv “som politiker”.

BRAMSEN VILLE UTVIVLSOMT passe bedre som brevkasseredaktør på et dameblad end som minister for et lands samlede væbnede styrker. Det har længe stået klart.

At hun hverken forstod IT eller offentlig etikette var tydeligt fra starten.

Også da hun omtrent på samme tidspunkt, selvom hun tydeligvis ikke havde stor forstand på emnet, offentligt irettesatte en ekspert inden for IT-området.

Som IT-ordfører var hun måske ikke lige det rette valg.

Hensynsløs frembrusen

Nu har hun så vist - ganske som forudsagt af undertegnede - at hun heller ikke egner sig som Forsvarsminister. Igen fordi hun ikke forstår eller ikke vil forstå den tradition som hersker der.

Problemet er nok at hun tager udgangspunkt i sin egen noget indskrænkede måde at anskue verden på. Og så bliver alt andet målt ud fra den djøf-skabelon som hun tror er universel.

En militærmand omtaler hende med en god portion humor som “en måge”. Men jeg synes nu egentligt mere hun opfører sig som en damptromle.

I stedet for at forsøge at forstå sit område, så tromler hun hen over alt og alle med sine egne idiosynkratiske og fantasifulde fordomme om verdener hun ikke forstår - og åbenbart heller ikke gør sig ret meget umage for at sætte sig ind i.

Og bagefter, når andre så påpeger hendes hensynsløse tromleri, så spiller hun fornærmet. Ofte virker det slet ikke som om hun har forstået hvad der gik galt. Så måske er mågen alligevel en bedre metafor.

Men hvorfor i alverden blev hun overhovedet Forsvarsminister?

Socialdemokratiet må have et særdeles udpræget problem med mangel på talent når en person som Trine Bramsen bliver sat i spidsen for landets forsvar.

Men måske er Mette Frederiksen tilfreds så længe hun har ministre som blindt adlyder hendes ordrer. Så skidt med at de er talentløse inden for deres områder.

Misbrugte væbnede styrker

Og hvilken rolle var det lige Trine Bramsen brugte militæret og beredskabet i da mink i hele landet pludselig efter en indskydelse ovenfra skulle aflives på akkord?

Trine Bramsen slider på moralen - og det er ikke blot gennem hendes hensynsløse og ubetænksomme ord - men også ved hendes skalten og valten med og misbrug af de væbnede styrker til indenrigspolitiske og stærkt tvivlsomme udraderinger af hele erhverv.

Jeg kan ikke se noget underligt i at nogen i Forsvaret reagerer skarpt på at en kvinde, som for nylig mere eller mindre indsatte soldater i civile sammenhænge, nu også nedgør forsvarets egen kommandostruktur.

Det er som om hun ikke forstår grænser. Og i hvert fald ikke sine egne begrænsninger.

Når hun først sætter Forsvaret i en mærkelig situation omkring minkskandalen og senere opfører sig hensynsløst overfor Forsvarschefen, så føjer hun spot til skade.

DET ER PÅ TIDE at nogen går i gang med en tilbundsgående undersøgelse af Trine Bramsens rolle i forbindelse med minkskandalen. Men det vil jeg vende tilbage til.

For erkendelsen og forståelsen for alt det problematiske som er på spil her, den kommer næppe fra Forsvarsministeren selv.

Kilder

Militærmand har fået nok: Hvad i hede hule h……. bilder den discount lørdagskylling sig ind? | Rævekagen

Bramsen vil skifte brandmænd ud med kvinder: Vi kvinder er generelt gode til brandslukning | Mediemøllen

Tåkrummende pinlig video: Blank Bramsen belærer IT-folk – “jeg kom faktisk til at tænke på et Pippi Langstrømpe-citat” | Rævekagen

Trine Bramsen overvejer at give politiet ret til at blokere “falske hjemmesider” – uden dommerkendelse! | digitalt

Før hånede hun IT-folk med ‘hvide tennissokker’ – nu angriber hun pressen for at latterliggøre politikere | Folkets Avis

Trine Bramsen bliver Forsvarsminister | Rævekagen

Opråb til it-nørderne: Smid tennissokkerne - og tal, så vi kan forstå det! | Version2

Vidste du...

...at Folkets Avis ikke har betalingsmur

...men lever af faste bidrag fra læserne

Bak op om en åben avis for alle

Støt Folkets Avis her