Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Indien og Kina skyder med skarpt

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Indien og Kina skyder med skarpt

Skrevet af Oldfux

Russerne er ikke de eneste, der for tiden viser militære tænder. To gamle arvefjender, Indien og Kina, griber også til våben, skriver Wall Street Journal, og her gælder det kamphandlinger med tusinder af involverede i et grænseområde, som de to lande førte krig om tilbage i 1962.

"Kineserne er blevet mere aggressive," siger Jayadeva Ranade, medlem af Indiens nationale sikkerhedsråd. "De prøver at sende et budskab om, at de kan presse os hvor og hvornår, det passer dem."

De seneste kampe fandt sted i september i en bjergregion med terræn i op til 4,5 km højde. Over 1000 soldater med helikoptere og andet moderne udstyr blev sat ind fra hver sin side af den omstridte grænse.

Indiens nyvalgte regering har lovet en hårdere udenrigspolitisk kurs. I sidste uge sagde indenrigsminister Rajnath Singh, at der vil blive rejst 54 nye forposter langs den østlige del af Indien-Kina grænsen og investeret et beløb, der overstiger 100 millioner danske kroner i infrastruktur, som kan hamle op med byggeriet på den kinesiske side. "Fred kan ikke komme på bekostning af ære," sagde han.

Indisk samarbejde med Vietnam, USA og Japan er med til at tirre kineserne, som stadig gør krav på tyndt befolkede områder i delstaten Arunachal Pradesh. Wall Street Journals reportage bygger hovedsagelig på indiske kilder. Der er ikke adgang til den kinesiske side af grænsen.