Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Chokolademangel truer klodens velfærd

Oven i mange andre krisemeldinger kommer her en, som får selv de stærkeste af os til at føle angst i sjælen: Tørke og sygdom kan, kombineret med en evigt voksende efterspørgsel, i løbet af nogle år føre til en verdensomspændende mangel på chokolade. Verdens to største producenter advarer i følge Washington Post om, at folk forbruger mere af råstoffet kakao, end landmænd er i stand til at levere.

Ifølge firmaerne Mars Inc. og Barry Callebaut forventes efterspørgslen at overstige produktionen med 1 million tons i 2020, og kløften kan risikere at uddybes til 2 millioner tons i 2030. Krisen er allerede mærkbar. Prisen på kakao var i perioden 1993-2007 gennemsnitligt 1.465 US dollars pr. ton, men steg i løbet af de næste seks år til 2.736 dollars eller næsten det dobbelte.

I de senere år har en plantesygdom hærget afgrøderne i Elfenbenskysten og Ghana, der tilsammen står for mere end 70 procent af den globale kakaoproduktion. Samtidig stiger efterspørgslen, drevet af forbrugerne på nye markeder, især i Asien. Ikke alene kræver verden mere chokolade, folk ønsker også en bedre kvalitet, hvilket vil sige et højere kakaoindhold i produkterne.

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

Citer med linket her: