Et af Danmarks mest statsstøttede museer nægter at dele viden som kan hjælpe dårligt stillede skoledrenge

Af Lennart, 23. januar, 2023

Jeg kontaktede Louisiana Museum of Modern Art fordi jeg gerne ville høre dem om deres erfaringer fra deres børnehus.

Det er jo sådan at drenge ligger næsten tre hele karakterer under piger i folkeskolen i billedkunst.

Louisiana Børnehus ville helt sikkert med deres dygtige personale og årtiers erfaring kunne belyse spørgsmålet om hvorvidt drenge vitterlig er så meget dårligere til billedkunst som karaktererne fra folkeskolen giver indtryk af.

Jeg bor selv i Humlebæk. Jeg har været med ungerne i børnehuset et utal af gange, og meget ofte talt med personalet som altid gerne vil snakke og fortælle om deres erfaringer med arbejdet med billedkunst og børn.

Men jeg var så dum ikke bare at spørge dem direkte om det her - jeg skulle bare have gået direkte til det egentlige personale udenom den ligegyldige presse-afdeling. I stedet var jeg for flink og gik gennem Louisianas officielle presseafdeling.

Det fik jeg naturligvis intet ud af. For de har en helt anden funktion end de medarbejdere som har direkte kundekontakt.

Når man ringer til en presseafdeling lyder spørgsmålet altid: Hvilket medier henvender du dig på vegne af?

Efter Politiken uden evidens og på en forkert præmis dømte Folkets Avis ude som et "junkmedie", har det været meget svært at få svar fra nogen som helst presseafdeling, så snart jeg nævner Folkets Avis. Sådan var det ikke før.

Så jeg siger som regel at jeg skriver som freelancer og det derfor endnu ikke er afgjort hvilket medie artiklen skal udkomme i. Så spørger de altid efter et navn i stedet. Og når de så har mit navn, lover de at vende tilbage. Men aldrig med et svar på mine spørgsmål.

Jeg forestiller mig nogle gange at de hurtigt googler og blandt andet ser Politikens karaktermord, og så udelukker ethvert samarbejde. Andre gange er de bare presseafdelinger i den forstand at de kun deltager i noget de selv har umiddelbar glæde af marketingsmæssigt.

Men husk lige på at Louisiana er en kulturinstitution som modtager betydelige tilskud fra skatteyderne. Derfor kunne man måske forvente at de ville bruge deres viden om børn og billedkunst til at belyse en væsentlig problemstilling i den demokratiske debat.

Men nej.

De oplyser intet.

Jeg synes det er tankevækkende og egentligt ufatteligt nærigt i åndelig forstand, at Louisianas presseafdeling vil lægge sig imellem og forhindre god og oplysende kommunikation og journalistik. Og pressechefen kan jo spørge sig selv hvad det egentligt er han går og laver. Han bidrager i hvert fald ikke til at oplyse den demokratiske debat.

Vidste du...

...at Folkets Avis ikke har betalingsmur

...men lever af faste bidrag fra læserne

Bak op om en åben avis for alle

Støt Folkets Avis her