Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Primadonna på besøg

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Primadonna på besøg

Skrevet af Oldfux

Verdens mest krævende og selvoptagede film- eller rockstjerner kunne ikke have stillet vildere krav end dem, der blev afsendt fra USAs måske kommende præsident, Hillary Rodham Clinton, da hun skulle holde tale på UCLA (University of California) i Los Angeles.

Fru Clintons honorarkrav på 300.000 dollars (knap 1,8 millioner danske kroner) er kun begyndelsen på en lang liste, der omfatter temperaturen på drikkevandet, farver og facon på puderne i omklædningsrummet og sprødheden af det bagværk, der skal stå parat sammen med kaffe, te, kaloriefrit ingefærøl, hummus og skiveskåret frugt. Samtlige primadonnanykker fremgår af mails, som Washington Post har fået adgang til.

En uge før foredraget kom Clintons stab til stede for at inspicere forholdene. De kasserede bl.a. den talerstol, hun skulle stå på. De krævede også et særligt konfigureret computerudstyr, som universitet måtte købe til lejligheden.

Udover de mange penge (som ifølge Hillary Clinton faktisk var et honorar med rabat), ville universitetet belønne taleren med en medalje. Dette accepterede hun på betingelse af, at den ikke blev hængt om halsen på hende, men overrakt i en æske.

Arrangementet havde en privat sponsor, men gæsterne betalte alligevel op til 2000 dollars pr. billet. Nogle hundrede særligt udvalgte studerende kom dog gratis ind, så de kunne fungere som heppekor og tage sig godt ud på billeder. Studerende er en af de samfundsgrupper, Hillary Clinton forventes at have særlig appel til, hvis hun sejrer i primærvalgene i 2016.