Gå til hovedindhold

Stat vil indføre app til overvågning af private aktiviteter i folks hjem

Af Lennart

Ikke meget får lov at være privat længere.

Tager mænd deres tørn i hjemmet?

Udfører mænd halvdelen af husarbejdet?

Let's find out!

Sådan tænker regeringen i Spanien åbenbart.

Privatliv har til gengæld ikke været en bekymring.

"Det undersøgelser fortæller os, er at kvinder bruger meget mere tid på husholdningsopgaver end mænd gør"

Siger Angela Rodríguez, der er viceligestillingsminister i Spanien.

Både mænd og kvinder skal derfor bruge en overvågnings-app, og så skal de taste ind hver gang de udfører en opgave i hjemmet.

Tog du opvasken? Husk at taste det ind.

Dækkede du bord? Husk at taste det ind.

Gjorde du lokummet rent? Husk at taste det ind.

Brugte du tid på pligten at taste en pligt ind? Husk at taste det ind.

"Det er en meget simpel ting," sagde Angela Rodríguez til FN-mødet og forklarede at appen vil fungere på samme måde som apps der giver grupper mulighed for at dele udgifterne til måltider eller andre udgifter 50-50.

Hun svarede dog ikke på om det fra nu af vil blive overvåget om kvinder betaler halvdelen af regningen når spanske par gæster et spisested, men det må vi antage bliver næste punkt på dagsordenen.

For Angela Rodriguez betonede at alle slags opgaver skulle anses som huslige pligter.

For eksempel er opvasken en oplagt opgave at lægge ind i appen, men inden det skal nogen shoppe råvarer, planlægge, hvad der skal spises den pågældende dag og så lave maden, sagde hun.

"Alle disse opgaver, denne mentale belastning, falder næsten altid på kvinder, siger undersøgelserne" sagde Rodríguez.

Har hun overvejet om ikke man skaber ekstra "mental belastning" ved at bede folk om minutiøst at redegøre for hver lille opgave de løser?

Det her er reelt bare en bureaukratisering af hjemmet. På samme måde som man har set det på offentlige arbejdspladser, hvor skemaudfyldning og kontrol har kvalt arbejdsglæden og forringet service-niveauet.

Organisationer

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.