Gå til hovedindhold

Den komfortable konformitet kalder

Af Hanne (Humanice)

Ah, endelig nogen der tager den truende “fare” i opløbet, denne Lennart og hans vilde ideer om forskellighed i holdninger!

Diversitet i holdning og perspektiv

Men den knold tager helt fejl. Mangfoldighed og diversitet i holdninger er ikke andet end forløjet, bagstræberisk snak.

Vi skal videre ned af ensretningens sande vej.

Æret være samklangen, halleluja for homogenitet!

Intellektuelt råderum? Hvad skal vi med bredere horisonter, når vi kan marchere i den komfortable ensretningens parademarch? Skal vi virkelig udfordres af divergerende perspektiver, som om vi ikke allerede er velsignet med det eneste sande synspunkt – majoritetens velafprøvede og ufejlbarlige mening?

Lad os bryde spaden og begrave underskoven af folkelig ‘forskellighed’.

Enøjet elite, siger du? Fremragende, siger jeg.

Vi har jo brug for fokuserede visioner, ikke tvetydige tvivlsspørgsmål der distraherer fra Den Eneste Vej! Bevar os fra demokratiets kaos med dets ‘pluralitet’ og ‘åbne samfund’. Monopolet i debatten, magtcentraliseringen - det er musik for mine ører. Mindre snak, mere efterretning!

Ja, leve mental ensretning! Bort med de forvirrende farver og nuancer, hen imod det sikre grå! Ned med innovationen, ned med de fine nyheder.

Vi skal ikke have ideer fra den almindelige pøbel – vi har jo vores ædle elite, klar til i nobel enighed at forme fremtiden efter den velkendte skabelon.

Sektion

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent