Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Kvinder gider ikke ufaglærte mænd

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Kvinder gider ikke ufaglærte mænd

Skrevet af Lars Rex Mundi

En tristhed kom frem, da jeg læste brevet, endnu gang var jeg blevet fravalgt. Jeg have fået besked om, at jeg ikke var hendes type.

Det er en besked, som jeg efterhånden er temmelig bekendt med. Jeg skulle næsten have sagt det til mig selv, at det nok var det svar, jeg ville modtage fra den kvinde, som jeg skrev med, men jeg lod håbet være der.

Men virkeligheden er nok bare en anden, når man som mand er ufaglært og søger kærlighed i dagens Danmark.

Det er som at løbe hovedet mod en mur, når det handler om at søge efter kærlighed hos danske kvinder. Når man er ufaglært og mand, så kan man kigge langt efter kærlighed.

Selv om jeg tit har hørt, at kvinder søger de indre værdi, så synes kvinder at vide på forhånd, at ufaglærte mænd ikke besidder disse evner - og derfor cutter dem fra på dating markedet. Alle de mænd jeg arbejder sammen med er singler, og ja deres chancer på dating markedet er, faktisk på forhånd selvskrevet – lig med nul!

Jeg har hørt en del om, at kvinder der søger mænd, der er forstående, som lytter og er i stand til at give modspil. Og til med at være en støtte for dem, men disse evner har ufaglærte mænd jo ikke. Det lader til at være en ting, som kvinder åbenbart er klar over, og derfor behøver de ikke at bruge tid på at finde ud af, om det nu holder stik.

Det har jeg lært efter de 11 år, som jeg nu efterhånden har været single i, og de mange afslag, som er fulgt med i kraft af min status som ufaglært. Jeg er glad for mit arbejde, og er glad for de kunder, som jeg kommer ud til.

Det var særligt, da jeg arbejdede som social og sundhedshjælper, at jeg kom til at erfare kvinders dobbeltmoral. De vil så gerne have mænd i disse fag og ja, jeg fik en masse ros. Men på den anden side, blev jeg fravalgt på datingmarkedet, fordi jeg have været så afstumpet at vælge et erhverv, som på alle måde skræmmer kvinder væk, før man lærer dem at kende. Alene på grund af det erhverv, hvor man hjælper andre mennesker. Ja, jeg har hørt, om andre mænd nævne det som et problem, når de dater.

Jeg er begyndt at sige til andre mænd og specielt unge mænd, at de skal holde sig væk fra disse erhverv, hvis de ønsker at stifte familie, fordi kvinder gider dem ikke.

Herefter fortæller jeg, at jeg var i det fag i 6 år og det gjorde mig ked af, men også frustreret over, at jeg ikke slår til. Er det, fordi jeg har valgt at gå ud af den normale manderolle, så var det bedre at straffe mig? For det virker ikke som om, at kvinder vil gøre op med de kønsroller, som de har om, hvad mænd skal lave i dette samfund. Det er helt fint, at mænd er i disse fag, så længe vi ikke skal have noget med dem at gøre privat.

Vil hellere giftes med staten

Men jeg møder mænd i andre erhverv, som er endt ufaglærte eller har korte uddannelser og ja, de fortæller mig de samme ting, og står i den samme situation, at kvinder ikke gider dem. Fordi de ikke passer ind i deres opfattelse af verdenen med den rigtige status, og de ting som følger med på den konto, for ellers dur mænd ikke.

Det er jo ganske enkelt, og det er nemmere for kvinder at være gift med Staten end at have en lavtlønnet mand i sit liv. Med tilskudsordninger, som vi har fået som følge af vort velfærd, og den måde vort samfund er bygget op.

På ingen måde tror jeg, at kvinder gøre det af ond vilje, men på mange måder er det nemmere for mange kvinder at være gift med Staten i stedet for at have en mand i deres liv. I et samfund,

  • hvor kvinder vil selv og kan selv, og hvor udsagnet ofte er, "jeg vil hellere undvære end have en mand."
  • Hvor kunstig befrugtning er vejen frem, når kvinder ikke kan finde den rigtig mand.
  • Hvor mænd i mange sammenhænge bliver forbundet med noget negativ, og
  • hvor det er ok at komme med negative udsagn omkring mænd, når en mand har været såret over kvinders opførsel.

For det er åbenbart acceptabelt at opfatte mænd i en negativ retning.

Selv om jeg tit har hørt, at det er det indre værd - der tæller, så undrer det mig stadig. Jeg har lavet en del masse frivilligt arbejde forskellige steder.

Jeg har blandet andet været besøgsven for en med muskelsvind, og besøgt en person på kontakthjælp. Det er ikke, fordi jeg får noget ud af det, men det er fordi, at jeg synes, at det er vigtig at hjælp andre mennesker, som måske kunne have behov for et skulderklap. Værdier som ofte er noget som mange siger, at kvinder vægter rigtig meget.

Men virkelighed er, at det gør kvinder bare ikke længere. Sådan er det , om man kan lide det eller ej.

Ja, det kunne være rart at få en opfattelse af, at der stadig er behov for begge køn i dette samfund, hvor begge køn gør deres verden. Hvor ord som mangfoldighed virkelig betyder, hvad det indebærer, og hvor der virkelig er respekt for det arbejde, man nu engang har.

Men virkeligheden er nok mere, at det som vi ser som single kultur, ikke bliver mindre men vokser. Fordi kvinder ikke går på kompromis angående deres valg af partner. Som følge af at flere kvinder får høje uddannelser og mænd ikke gør i samme grad. Det er på grund af dette, at mænd bliver valgt fra.

Jeg lever i et samfund, hvor der ikke længere er behov for mig som mand, hvor jeg er et overflødig, fordi jeg er ufaglært. Men er der nok mænd med den rette uddannelse til dette voksende antal single-kvinder?

Og skal vi ufaglærte bestille hustruer fra udlandet?

Hilsen
Den Ufaglærte

Del Kvinder gider ikke ufaglærte mænd