Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

306

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Død over vegetarerne

Antal

Del indlæg

"Død over vegetarer og afholdsfolk". Det lyder ikke som en velovervejet politisk udtalelse, men faktisk kom ordene ud af munden på Tjekkiets præsident Milos Zeman, da han for nylig talte for et selskab af vinavlere ved en sammenkomst i præsidentpaladset.

Forargelsen lod ikke vente ret længe på sig, og den fik ekstra næring af den tragiske omstændighed, at otte mennesker dagen før var blevet dræbt af en vildt skydende galning på en tjekkisk restaurant - det værste massemord i landets nyere historie.

“At et statsoverhoved taler om døden på en så henkastet måde blot et døgn efter denne tragedie er absolut uværdigt," erklærede oppositionspolitikeren Petr Gazdik i følge Daily Telegraph.

En talsmand for præsidenten har forklaret, at bemærkningen faldt i en tale, hvor Adolf Hitler blev inddraget som afskrækkende eksempel. Den tyske diktator var som bekendt afholdsmand, vegetarianer og ikke-ryger, og det var ham, Milos Zeman tog afstand fra.

Den 70-årige præsident, der selv sætter pris på et godt glas eller et par stykker, har tidligere vakt opsigt med åbenmundede ytringer. Oppositionen kritiserer ham også for at være overdrevent russiskvenlig. I sin ungdom var han kommunist, og efter befrielsen i 1989 blev han leder af Socialdemokratiet i det daværende Tjekkoslovakiet.

Hans seneste retoriske uheld kan ses som en bekræftelse af Godwin's Lov (http://en.wikipedia.org/wiki/G...) - den, der handler om, at sammenligninger med Hitler afsporer enhver debat.

Redigeret: Hitler spiste dog fugl herunder duelever og "Petits Poussins à la Hambourg".

Del eller citer ved at kopiere linket her

Seneste ændring: 

21/03/2019 - 11:57


10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem eller sponsor her


Ligner "Død over vegetarerne"

Del eller citer med linket her

MediaCreeper