Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Død over vegetarerne

"Død over vegetarer og afholdsfolk". Det lyder ikke som en velovervejet politisk udtalelse, men faktisk kom ordene ud af munden på Tjekkiets præsident Milos Zeman, da han for nylig talte for et selskab af vinavlere ved en sammenkomst i præsidentpaladset.

Forargelsen lod ikke vente ret længe på sig, og den fik ekstra næring af den tragiske omstændighed, at otte mennesker dagen før var blevet dræbt af en vildt skydende galning på en tjekkisk restaurant - det værste massemord i landets nyere historie.

“At et statsoverhoved taler om døden på en så henkastet måde blot et døgn efter denne tragedie er absolut uværdigt," erklærede oppositionspolitikeren Petr Gazdik i følge Daily Telegraph.

En talsmand for præsidenten har forklaret, at bemærkningen faldt i en tale, hvor Adolf Hitler blev inddraget som afskrækkende eksempel. Den tyske diktator var som bekendt afholdsmand, vegetarianer og ikke-ryger, og det var ham, Milos Zeman tog afstand fra.

Den 70-årige præsident, der selv sætter pris på et godt glas eller et par stykker, har tidligere vakt opsigt med åbenmundede ytringer. Oppositionen kritiserer ham også for at være overdrevent russiskvenlig. I sin ungdom var han kommunist, og efter befrielsen i 1989 blev han leder af Socialdemokratiet i det daværende Tjekkoslovakiet.

Hans seneste retoriske uheld kan ses som en bekræftelse af Godwin's Lov (http://en.wikipedia.org/wiki/G...) - den, der handler om, at sammenligninger med Hitler afsporer enhver debat.

Redigeret: Hitler spiste dog fugl herunder duelever og "Petits Poussins à la Hambourg".

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

Citer med linket her:
I søgelyset
Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
Mette Frederiksen. Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
MediaCreeper

FOLKETS udgives og ejes af Kiils v/Lennart Kiil - cvr 35172831

x