Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

294

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Rene nyheder?

Debatindlæg
Åben

Gratis

Husk at dele

Hvis en dommer, ved en dansk domstol, finder sig et bijob som kriminalassistent. Og samtidig vælges ind i Folketinget, hvor han skal sidde og lave love, vil de fleste synes der er noget galt.

Hvis en vandværks bestyrer, tilsætter sin personlige smag til vandet, lad os da bare sige jordbær smag. (Hvilken morgen kaffe :-) Vil de fleste af os bede ham stoppe, ikke med at give os vand, men med at tilsætte sin personlige smag.

Vi vil godt have, at man ikke sammenblander personlige interesser og erhverv i de fleste tilfælde. Vi vil godt have den “rene vare” så ren som mulig, i de fleste af livets forhold.

Men når det gælder journalistik, er den kaotiske sammenblanding ikke svær at få øje på:

Vore journalister nøjes ikke med at levere nyheden. De både tygger og fordøjer den for os, før den på ekstatisk og underholdende vis viderebringes til os “ofre".

Vi lades ikke i stikken omkring hvordan vi skal tolke nyheden! Journalisterne hjælper os HELE vejen!

Journalister har fundet en platform, som benyttes til agitation, manipulation, og politisk virke. Og ingen gør oprør.

Kan man tænke sig en politiker forsøge at påpege problemet? Nej vel - hans politiske karriere ville være ovre før han kunne stave til “Jordbærsmag!”

“Aeeh, man kan ikke lave “rene” nyheder!” Nej, og man kan ikke forhindre trafikuheld, alligevel forlanger vi at man forsøger!

Ud over, at vores nyheder nu ofte er platform for centraliserede elite strømninger, serveres de med et fint lag af glasur.

Det er meget brugt, at have 2 til 3 nyhedsværter i studiet, der på humør fjollet maner “analyserer” og fortæller os hvordan vi skal tolke og bruge dagens nyheder. Det overlades bestemt ikke til os selv.

Et eksempel fra CNN (ud af mange):

Paven har fortalt en journalist, at hvis journalisten sagde noget ufordelagtigt om pavens mor, ville han ikke udelukke, at han ville skubbe og puffe til journalisten. Dette sagt omkring den vold religion for tiden avler, fremkaldt af det skrevne ord.

De to moderigtige journalister, blev grinende enige om at Paven var en “guttermand!” Det har de lov til at mene, men venligst lad os andre selv danne vores mening. Jeg skal holde skriverierne “rene” for min egen mening på det punkt.

Det er tæt på man nu længes efter Bent Bertramsens bøvs mellem nyhedsblokkene i stedet!

Via salami metoden, er nyheds-formidling, forvandlet til nyheds-imprægnering!

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11
Citer med linket her:
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

Del eller citer med linket her

MediaCreeper

Jeg bruger meget tid på at udgive medierne på FOLKETS. Og de gør en forskel. Du kan bakke op om indsatsen ved at blive medlem eller sponsor. Mvh. Lennart Kiil