Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Security check er blevet en farlig redelighed

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Security check er blevet en farlig redelighed

Måske du kan huske Molbo Historierne?

F.eks. den om bønderne, der ser en stork gå og trampe deres korn ned på marken. Det er nok begrænset hvor meget en stork ødelægger, men de beslutter sig at sende en mand ind og jage den væk. En af de klogeste ændrer beslutningen, da han jo også vil trampe kornet ned. Så de ender med at han skal bæres der ind på en dør, af 6 mand. Historien om optrapningen af flysikkerheden, for os “bønder” kunne være skrevet i nøjagtig samme bog.

Jeg er nok ikke den eneste, der føler det stressende at skulle ud og rejse -flyve. Masser af dokumenter, nogle skal bruges her og nu, andre senere -og husk lige passet klar til at vise forskellige steder, selv om det siges man ikke skal bruge pas mere. Tag også lige et kursus i hvordan man bukker og klæber bagage mærkningen!

Så kommer vi til den alvorlige del af “festen” -Security. Der hvor man stripper i køen, bælte af - bukserne ryger ned, computeren ud af tasken, sweater og jakke af, pung og ur i en kasse. Af med skoene. Pue ha -jeg huskede at iføre mig parret uden huller.

For et par år siden i Kastrup, i netop denne situation, kommer en security vagt hen til mig, og siger jeg skal tømme mine lommer. Det havde jeg gjort, nøgler og telefon, var oppe i kassen. Da jeg så er igennem metal detektoren, kommer samme kække vagt og vil godt befamle mig. “Hvad er det du har i lommen spørger han, med alvorlig mine?” “Det er et stykke papir svarer jeg.” Der løb hans tålmodighed ud: “Hvad var det jeg lige bad dig om at gøre?” Råbte han til mig, og hele køen, så ku’ de lære det! Hvad fare udgør et stykke papir, spurgte jeg ham. Han vendte sig blot om uden at svare. Jeg gik om og fandt hans næse igen, og spurgte én gang til. “Du kan gemme et barbere blad i et stykke papir svarede han”! Jamen, jamen, jeg var jo lige passeret gennem metal detektoren.....???

Som den “brokkerøv” jeg er, tog jeg selvfølgelig senere kontakt til security chefen i Kbh. Lufthavn, hvor jeg udbyggede det groteske Molbo farce agtige som disse check består af. For at tydelig gøre forholdet, har jeg lavet denne tegnings stribe, fra 1-3 der viser forløbet i en lufthavn, når vi skal op i luften. Som det ser ud nu, og som det burde se ud.

Billede:

1. Efter indcheckning, går turen til skærdsilden -Security. Der hvor alle dem med knive og bomber, bliver sorteret fra, kørt på politi stationen, og en pædagog fra kommunen sætter et projekt igang, der gennem en årerække skal redmokratisere vedkommende. Samtidig samler PET et hold på 40 mand som skal skygge og overvåge perssonens færden 24/7, lige til kommunal medarbejderen har skrevet under på, at nu er personen normaliseret.

2. Når man igen er påklædt, kan man forlade security området som “renset for mistanke borger”! Belønningen venter nu i det toldfri område. Hvor man kan proviantere alt det man ikke kunne få med gennem security, incl. skære og stikvåben. Disse laves ud af flasker og metal dåser der købes her. Peanuts dåser har f.eks. et låg der rives af, og er skarpt som en Stanley kniv -find selv på mere. Samtidig er vi i restaurant området, og det er her den letteste måde, at få de ting man ikke måtte få med gennem security. I Kbh. er bordene dækket op på forhånd. Gafler på venstre side af tallerkenen -knive med grilskær på højre side -rent Ta’ Selv Bord for knivsamlere.

3. Nu går du ud gennem gaten, ind i flyet -med eller uden peanuts, med eller uden kniv og gaffel.

Hvis sikkerheden i lufthavne ikke skulle være en Molbo historie, som gør nar af både kunder og sikkerhed, skulle Security selvfølgelig foretages direkte før man stiger ind i maskinen. Eller før man går ud i gate områderne. Således skal der byttes rundt på billede 1 og 2. Som du ser på nederste stribe.

Jeg forelagde sikkerhedschefen dette problem. Han bedyrede mig at, der var taget højde for både det med knive og gafler samt peanuts. Dog var det en hemmelighed hvordan det var løst. Hele den enorme forretning, som Toldfrit og Restaurant monopolet i lufthavne ville selvf. ikke kunne opretholdes hvis man satte sikkerheden, og de rejsendes personlige behag over indtjeningen, så jeg er lidt i tvivl om jeg tror på sikkerhedschefens hemmeligheder.

Den største sikkerhed vi individer kan få, er ved at sidde i hver sin sikringscelle -generelt går vi for tiden mod den løsning, mon ikke vi skulle finde en anden vej?

Del Security check er blevet en farlig redelighed