Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her

Og god læselyst,
Lennart Kiil

Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Åbent brev: Kære fru Statsminister

Kære fru Statsminister,

Jeg har endnu ikke modtaget dit og partiets husstandsomdelte brev og håber sådan set at blive fri.

Nej, der er ikke tale om 'folkeoplysning', som en af dine fæller påstår. Der er overvejende tale om at give jeres politiske modstandere skylden for stort set alt frem for at træde langt mere i karakter med Socialdemokratiets egne visioner. Er det ikke en smule pauvert, lyder mit spørgsmål?

Dine tilhængere og partisoldaternes modargument med, at Anders Fogh Rasmussen gjorde noget tilsvarende i 2007, er at betegne som et 'ikke-argument', der snarere hører hjemme i en disput i den nærliggende sandkasse.

De især etablerede og større partiers 'blame-game' i såvel blå som rød lejr fremmer med stor sandsynlighed kun yderligere politikerleden i befolkningen, der beklageligvis har fået ekstra næring på daglig basis under FV 2015.

Det holder på længere sigt mange gode og dedikerede mennesker fra civilsamfundet væk fra at deltage i det parlamentariske liv lokalt og nationalt, er min påstand, hvilket rent ud sagt er en katastrofe for vort demokratis legitimitet og opbakningen bag det.

Mindes ikke at have modtaget Foghs brev for otte år siden. I tilfælde heraf røg det 'return to sender' som dit, skulle det dukke op. Ja, et brev af samme kaliber fra din opponent hr. Lars Løkke Rasmussen ville ligeledes uåbnet have endt sit liv som returgods i den nærmeste postkasse - belejligt nok ligger der en sådan lige rundt om hjørnet fra mit domicil.

Årets valgkamp er en prøvelse at komme igennem præget af bogholderiagtige talkrige, der nok går hen over hovedet på skræmmende mange, gensidige beskyldninger, nedadsparkende retorik, visionsløst bavl og ind- og ikke mindst udfald, der minder om solstik i Sahara. Alt i alt tåkrummende lavt og det kan I fandenstejleme ikke være bekendt - den kritik er ikke kun rettet mod dig, fru Statsminister:

Se at komme tilbage i arbejdstøjet i en fart efter valget og vis jer værdige til det mandat, vælgerne giver jer.

I dag så jeg billeder af forhutlede eksistenser tilhørende velfærdssamfundets absolutte bund med væskende åbne sår på arme og ben grundet indtagelse af uren dårlig narko. Det gjorde ondt i både mave og sjæl. Brutalt sagt kunne vi kalde dem 'Stenbroens spedalske' alt for ofte kategoriseret som udstødte og marginaliserede skæbner uanbringelige i vores firkantede og bureaukratiske system.

Der er nok at tage fat i - stram op nu og glem jeres infantile mudderkastning, tak!

Thomas Vilhelm, forfatter, forlagsredaktør og tidl. kultur- og debatredaktør, Folkets Avis.

Folkets Avis har takket være trofaste støtter hjemme her. Vil du også være med?