Afsæt justitsminister Søren Pind

Skrevet af Lennart Kiil

Søren Pind mener, at danskerne må affinde sig med, at politiet i en "overgangsperiode" ikke efterforsker indbrud og tyverier.

Som justitsminister må dette være den ultimative kapitulation. Det Søren Pind reelt siger til indbrudstyve og hjemmerøvere er, at i Danmark er der frit spil. Danske borgere er frit bytte. Man kan bryde ind og røve danskernes boliger uden risiko for at forbrydelsen bliver efterforsket.

En større falliterklæring kan ikke tænkes fra en justitsminister. Søren Pind burde rent ud sagt trække sig som minister.

Der burde være et ramaskrig i Danmark: Et klart krav om justitsministerens afgang.

Vi er ikke tjent med en justitsminister som ikke giver beskyttelsen af borgernes hjem førsteprioritet.

Jamen, det er jo kun i en "overgangsperiode", at danskerne må finde sig i lovløse tilstande, siger Søren Pind.

Jo, tak.

Men så må Søren Pind og resten af banden inde på borgen vel også finde sig i, at borgere, butiksejere og virksomheder i en "overgangsperiode" tilbageholder indbetalingerne af skatter og afgifter. Eller hur?

For hvis ikke staten kan levere selv de mest fundamentale ydelser i en retsstat, hvorfor skulle borgerne da betale nu over halvdelen af deres surt tjente penge i skatter og afgifter til netop denne stat?

En stat der ikke beskytter sine borgere mod forbrydere kalder man på engelsk en "failed state". En sådan har intet krav på borgernes penge.

Men sjovt nok mangler der aldrig ressourcer til at kræve flere skatter ind.

Og politiet kan altid bemande de mange fotovogne og gennemføre de mange totalkontroller i samarbejde med SKAT og andre offentlige myndigheder som tilsyneladende altid kan finde nye måder at malke borgerne på.

Men når det gælder at beskytte borgerne, så melder systemet hus forbi.

At Søren Pind og hans kolleger og dermed den danske stat overgiver danskerne til de kriminelle er i sig selv en skandale. Men at de selvsamme politikere har vedtaget love, der gør det ulovligt for borgerne at forsvare sig selv i den situation, der nu er opstået, er utilgiveligt.

Det er fuldstændig uacceptabelt, at selvsamme politikere - der laver lovgivning, der forhindrer almindelige borgere i så meget som at have en vinoplukker til selvforsvar - nu ikke kan garantere, at politiet tager sig af den væsentligste opgave overhovedet i en retsstat.

Pind bruger det øgede terrorberedskab som undskyldning, men mon ikke det snarere er de mange fartkontroller, fotofælder, totalkontroller og andre former for ekstra skatteindkrævninger, der optager politiets tid?

Langt de fleste borgere har altid haft respekt for politiet i Danmark. Men hvor er det dog trættende at høre på deres evindelige klynk om overarbejde.

Landmænd arbejder rask væk 70-80 timer om ugen. Hver uge. År ud og år ind. Og vi hører dem aldrig klage.

Forestil jer lige landmændene sige:
"Desværre - ingen brød og bacon det næste halve år... ...vi har lige tyve års overarbejde vi skal have afspadseret, så vi dropper høsten i år..."

Overarbejde er et grundvilkår langt de fleste steder.

Når vi nu så oplever, at Politiet ikke "orker" at efterforske indbrud og tyverier (men fotovognene er der altid folk nok til at bemande) – jamen, så påvirker det folk. Det er simpelthen svært at bevare agtelsen for politiet under de omstændigheder.

Og det er jo en skam. Og i længden nedbrydende for lov og orden i landet.

Og hvorfor skal det gå ud over borgerne, at politiledelsen, fagforeningerne og politikerne ikke kan finde ud af at planlægge politiets tid ordentligt eller prioritere rigtigt?

Det er en fuldstændig uacceptabel situation, at vi betaler verdens højeste skatter og afgifter, og så skider staten højt og flot på den private ejendomsret når det gælder almindelige borgere og selvstændige med butikker og andre erhverv.

Den øverste ansvarlige må tage konsekvensen af politiets falliterklæring:

Træk dig fra justitsministerposten, Søren Pind.

På Folkets.dk møder du hverken betalingsmur eller bannerannoncer, faktisk er det ikke et kommercielt projekt - men det betyder ikke at ejeren kan leve af kærlighed og kildevand.

Giv månedligt bidrag eller engangsbeløb til Folkets.dk - så støtter du alle de frie medier på platformen.

Du kan støtte ejer og redaktør gennem formularen eller på Mobilepay 40261872