Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Oprør mod ren luft: 'Coal Rolling' er det nye hit blandt rednecks i USA

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Oprør mod ren luft: 'Coal Rolling' er det nye hit blandt rednecks i USA

Skrevet af Michel Larsson

En ting er sikkert: Der sker mange skøre ting i USA. Noget af det sidste nye er det såkaldte 'rolling coal' - Det at modificere sin dieseltruck til at kunne sprøjte tyk, sort røg i hovedet på folk, man ikke kan lide.

Som det kan ses i videoen herover, så bliver coal rolling brugt til at ydmyge (og forgifte?) medbilister på vejen. Hvorfor, spørger du?

Jo, som man kan se i videoen, så kører bilisten bag ved dieseltrucken i en Toyota Prius. Og folk der kører Prius, er visse befolkningsgrupper i USA (okay lad os bare kalde dem rednecks) ikke helt tilfredse med.

Det er altså et modsvar til den overdrevne arrogance, som folk der kører Priuser åbenbart udviser. Logikken synes at være: "Hvis du så gerne vil redde miljøet, så kan du få en omgang dieselrøg lige i hovedet."

Rolling coal er muligt, da ejerne af dieselbilerne laver indgreb på motoren, således at dieselen ikke bliver brændt af, inden den kommer ned til udstødningen, hvorfor en sort sky af tyk røg er mulig.

Det er selvfølgelig ulovligt at ændre sådan på sin truck, da det netop skader miljøet, og trafiksikkerheden for andre bilister. Men det med at skade miljøet er også en begrundelse som nogle af coal rollerne bruger for at gøre det. De mener nemlig, at folk der kører i Prius ikke har grund til at sidde på deres høje hest, da produktionen af batterierne til Prius biler også er en miljøbelastning.

Men det er ikke kun Prius ejere, der bliver udsat for coal rolling. Også cyklister, grønsagsboder, politi, og 'fjender på vejen' er ofre. Det er sågar blevet en trend, at udfordre hinanden til at stikke hovedet ned foran udstødningen, mens der bliver skudt sort røg i hovedet på en. Man har vel kun det sjov man selv laver?

Coal rollerne har også deres egen Facebookside, hvor billeder gladeligt bliver delt. Du kan også finde utallige eksempler på Youtube af folk der coal roller.

I klippet ovenover kan du se et indslag om coal rolling i USA.

Del Oprør mod ren luft: 'Coal Rolling' er det nye hit blandt rednecks i USA