Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Spareøvelse nr.?

De fleste ved, at når man i forvejen er presset økonomisk udløser denne faktor stress. Stressen forværres hurtigt, hvis man får et endnu lavere rådighedsbeløb. Dette alene udløser ofte en nedadgående sygdomsspiral.

Det sindssyge er, at de udgifter som fratrækkes for at nå rådighedsbeløbets størrelse, udelukkende er husleje, vand, varme samt strøm. Det er åbenbart ikke nødvendigt at spise mad når man er på kontanthjælp. Der er pokker til forskel på dette beløb og det reelle beløb uanset indkomst. I loven for disse udregninger af netop rådighedsbeløbet står der heldigvis ikke, at man kun skal bruge husleje, varme, vand og strøm. Der står man kan nøjes med at bruge disse fire beløb og finde de såkaldte rådighedsbeløb. Dette åbner heldigvis muligheden for, at man kan framelde sig e-boks, der er jo ikke råd til internet vel? Skal man vælge mellem e-boks eller mad, vil de fleste vælge maden.

De overenskomstmæssige laveste lønninger skal presses endnu længere ned for, at tvinge kontanthjælpsmodtagere til at tage et job af kortere eller længere varighed. Resultat på bundlinjen ca. 650 færre kontanthjælpemodtagere. Jeg fristes absolut ikke til at klappe i hænderne. Fagbevægelsen vil sandsynligvis brokke sig og ellers sluge det råt. Hvor mange på kontanthjælp er i fagforening i dag?

Er du på kontanthjælp, meld dig syg og bed til du kommer i ressourceforløb. De tusindvis kontanthjælpsmodtagere der i forvejen uheldigvis er syge i kontanthjælps systemet, venter ofte på at blive godkendt til et fleksjob. Men kommunernes møller maler afsindigt langsomt, med god samfundsøkonomisk sans. De sparer penge i massevis på denne måde. Fleksydelsen er nemlig højere end kontanthjælpen. De syge er derfor med vilje parkeret på kontanthjælp i kommunerne. Det er ikke fordi de ikke vil arbejde, men fordi de ikke kan tage, hverken et fuldtidsjob eller et deltidsjob.

Arbejdsgiverne vil ikke have kontanthjælpsmodtagerne, fordi kontanthjælpsmodtagerne ikke gider arbejde, de mangler motivation påstår arbejdsgiverne. Motivation til at arbejde kommer ikke, hvis en kontanthjælpsmodtager for 7. gang sendes i kortvarig beskæftigelse eller aktivering. Når aktiveringsperioden eller afløserjobbet efter kort tid stopper, blive kontanthjælpsmodtageren fyret fordi arbejdsgiveren tit bevidst har regnet ud, at virksomheden får et millionbeløb i tilskud fra en offentlig kasse. Det er faktisk også muligt at kontanthjælpsmodtageren slet ikke får den rigtige løn til tiden. Nogle venter i månedsvis på resten af deres løn, fordi der er gået kludder i kommunikationen i virksomheden. Det er da en virksomhed ingen ønsker at arbejde for uanset lønnen.

Politikerne og arbejdsgiverne presser altså med fuldt overlæg endnu flere ud i sygdom, fattigdom, skilsmisser og selvmord. Men det er jo også bare en spareøvelse, med en mulig skattelettelse senere. Lur mig om ikke afgiftsskruerne får et par hak opad, ligesom sidst blå blok sad på magten. Der fik vi, som tak for hele to skattelettelser til rige, ca. 250 nye afgifter eller afgiftsforhøjelser.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn