Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Hotel Koldingfjord er i særklasse

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

5

Hotel Koldingfjord er i særklasse

Det er svært ikke at blive imponeret når man ankommer til Hotel Koldingfjord.

Intet andet dansk hotel kan fremvise en mere imponerende hovedbygning. Facaden ud mod fjorden er ganske enkelt storslået.

Man føler sig hensat til en helt anden tid. Og det er man på sin vis også.

Koldingfjord har nemlig en særdeles interessant historie. Det blev oprindelige bygget som sanatorium for tuberkuloseramte børn.

I gangene under hotellet kan gæsterne selv gå på opdagelse i fortiden. Her er en udstilling af billeder og tekster fra tiden inden bygningen blev til hotel.

Man fornemmer, at Julemærkesanatoriet - som stedet hed på den tid - var forud for sin tid og at børnene her havde det godt. Der var masser af plads, lys og frisk luft.

(I øvrigt ligger Dansk Sygeplejehistorisk Museum et stenkast fra hotellet, for dem som skulle have lyst til at grave lidt dybere i den sundhedsfaglige historie.)

Byggeriet af sanatoriet, som i dag er Hotel Koldingfjord, startede i 1906 - og i 1911 tog man imod de første patienter.

Meningen med beliggenheden i naturskønne omgivelser var ikke kun den friske lufts helbredende effekt. Det var også for at få afstand til Kolding og reducere smittefaren.

I dag, over 100 år efter, er Kolding stadig ikke nået ud til Hotel Koldingfjord. Og denne afstand til byen giver området en helt særlig fred og ro. Om aftenen er her fuldstændig stille.

Det er ikke kun en anden tid, men også et andet sted, man føler sig hensat til. Udsigten til de bløde, grønne bakker på den anden side af den mørkeblå fjord gør sit dertil.

Landskabet er ualmindeligt skønt og man ser ikke tilsvarende mange andre steder i landet.

De fælles arealer i hotellet er præget af god plads og højt til loftet. Værelserne er også fine og fås i flere klasser op til suite med balkon.

Morgenmadsbuffeten på stedet er glimrende og det store udvalg - som blandt andet inkluderer øllebrød med friskpisket flødeskum - kan nydes ude eller inde med udsigt over fjorden.

Brød og rundstykker er friskbagte, hvilket desværre ikke længere er en selvfølge.

Hotellet har en restaurant og en café, så der er noget for enhver smag og pengepung, når der skal spises frokost eller aftensmad.

Der er badebro, indendørs pool, fitness center og en del andre ting, man forbinder med et fire-stjernet hotel

Der er stil over det, og hotellet lever flot op til den standard, som historien og den omgivende natur sætter for stedet.

Hotel Koldingfjord er mere end overnatning og spisning. Det er oplevelsen af historie og storhed.

Og naturligvis egner et sådant storslået sted med enestående historie og skønne omgivelser sig fremragende til større begivenheder og ceremonier i forbindelse med bryllupper og lignende.

Seneste ændring: 
11/12/2019 - 15:35
Emner: 
kultur