Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Feminist håber på biograf-massakre: "døde manderettighedsforkæmpere - cool!"

Først opgav en biograf i Melbourne at vise den. Flere private forevisninger har modtaget trusler. Og nu er den gal i Brisbane.

The Red Pill er titlen på en film af nu tidligere feminist Cassie Jaye - undervejs gennem skabelsen af netop denne film holdt hun op med at være feminist.

Nu kæmper hun i stedet for ligestilling for begge køn, siger hun.

Filmen handler om nogle af de uretfærdigheder, som rammer mænd. Og omhandler nogle af de mænd, som i årevis har forsøgt at gøre opmærksom på problemet.

At noget skulle være uretfærdigt for mænd, og at de selv fortæller om det på egne præmisser, huer ikke ligefrem feministerne, som gerne vil have et monopol på offerstatussen. Og måske i bedste fald fortælle, at "patriarkatet skader også mænd".

Og at nogen ligefrem har tilladt sig at lave en film om mænds problemer ud fra et perspektiv, som ikke nødvendigvis er feministisk korrekt hele vejen igennem, det er bare alt for meget for nogle af de mere aktivistiske feminister.

Filmen er blevet mødt af både protester, underskriftindsamlinger og trusler.

En bruger på Twitter reagerede på nyheden om filmens premiere i en australsk biograf ved at udtrykke håb om en massakre på biografgængerne.

"Batman Movie Premiere Style" i tweetet, som er vist øverst her på siden, henviser efter al sandsynligheden til et masseskyderi ved premieren på en Batman-film i en amerikansk biograf i 2012 hvor 12 blev dræbt og 70 såret.

Såkaldte Social Justice Warriors har on- og offline gjort hvad de kunne for at forhindre at filmen er blevet vist i biografer, og de har i flere tilfælde haft held med dette formål.

Andre gange er det lykkedes private at få stablet mindre forestillinger til lukkede grupper på benene.

Især i Australien har filmen stødt på meget modstand. I Canada opgave mindst en biograf at vise den efter feministiske protester.

Men også i Europa har feminister forsøgt at forhindre biografer og private i at vise filmen. Det har der både været eksempler på i Tyskland og England.

Så vidt vides har filmen The Red Pill ikke premiere i danske biografer.

Og nok heller ikke i Sverige.

Se Jayes egen præsentation af filmen her:

 

 

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10
Emner: 
kulturudland

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil