"Moffe & Co er helte" – massiv folkelig opbakning foran retten i Holbæk

Af Lennart, 1. november, 2016

Det er ikke nogen helt almindelig dag i Holbæk, hvor en stor gruppe mennesker er mødt op foran retten for at vise deres støtte til Claus "Moffe" Nielsen og de øvrige tiltalte i sagen omkring uddeling af smertestillende cannabis-olie til syge mennesker.

Blandt de mange opmødte er der flere, som selv har haft glæde af Moffes produkter og gladeligt skilter med det.

Nu er der dog lukket effektivt ned for forsyningen, og det lider mange syge mennesker under.

Og alt tyder på, at de kommer til at lide længe endnu. For retten har besluttet at forlænge varetægtsfængslingen af Claus "Moffe" Nielsen med ydeligere fire uger.

Det er usædvanligt meget i en dansk sammenhæng. Nærmest uhørt.

Men hvorfor er det overhovedet kommet dertil, hvor systemet fængsler en mand, selvom han ikke har gjort skade på andre mennesker?

Det er det centrale spørgsmål i sagen om Claus 'Moffe' Nielsen.

I en tid hvor politiet efter eget udsagn ofte mangler ressourcer, virker det ekstra tåbeligt, at man bruger så mange af dem på at gå efter en mand, som ingen har et udestående med.

At mange opfatter Moffe som en helt, er altså ikke spor underligt. Han udstiller jo i den grad et system, som er ude af trit med virkeligheden.

Som et stort banner foran retten udtrykker det:

"Når ret bliver uret bliver modstand en pligt"

Og Moffe har helt konkret hjulpet mennesker ud af smertehelvedet. Han har hjulpet til at gøre hverdagen bedre for de syge og svagelige.

For eksempel har han hjulpet Lone, som havde brystkræft, men nu er rask. Hende kan I se på billedet øverst.

Hun og hendes mand vil gerne udtale sig:

Vi er mødt op for at støtte Moffe.

Og for at gøre opmærksom på det urimelige i at man ikke kan få medicinsk canabis uden at blive kriminaliseret, hvis man er alvorlig syg.

Deres indtryk af Claus "Moffe" Nielsen stemmer nøje med, hvad andre siger. Igen og igen hører man en opbakning til Claus "Moffe" Nielsen. Det nærmer sig i mange tilfælde beundring.

Som Lone og Morten siger om Moffe:

Han er utroligt seriøs og et rigtigt sympatisk menneske, der gør det her for en god sag.

Med Moffe i fængsel ser nogle sig måske om efter andre måder at dulme smerterne på. Men der er ingen erstatning for Moffe.

Dem, som har prøvet andet, er ofte blevet skuffede. Og der er også problemer forbundet med at gå andre steder hen. Det kommer Morten og Lone også ind på:

"Der har været en verden til forskel på at kunne bestille hos Moffe, frem for den mere kriminelle verden på Christina. Vi har intet mod Christiania, men hos Moffe er det bare mere trygt."

At det kan få konsekvenser selv at forsøge at gøre noget ved sin sygdom og sine smerter ved Lone godt. Men hun fortryder ikke:

Der er intet hemmeligt i det vi har gjort, og vi tager gerne bøden der måtte komme, da jeg er kommet godt ud af min kræftsygdom.

Jeg skulle have fjernet brystet og samtlige lymfer i min armhule, men kommer takket være Moffe ud med et minimalt indgreb.

Og Lone og Morten er langt fra de eneste som kan fortælle succeshistorier her i kredsen af mennesker foran Holbæk Ret.

Den massive opbakning til Claus "Moffe" Nielsen skyldes netop, at han har gjort en positiv forskel i så mange menneskers liv.

Vi følger sagen tæt på Folkets Avis.

Vidste du...

...at Folkets Avis ikke har betalingsmur

...men lever af faste bidrag fra læserne

Bak op om en åben avis for alle

Støt Folkets Avis her