Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Samlet set betaler kvinder ikke en skid i skat

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Samlet set betaler kvinder ikke en skid i skat

Skrevet af Lennart Kiil

Opdatering 31. august 2017: FOA er sure over at mænd får lov at beholde lidt flere af deres egne penge med regeringens skatteudspil.

Det gør kvinder nu også. Selvom de slet ikke i samme omfang som mænd set ud fra et økonomisk synspunkt bidrager til det offentlige.

Det er hver gang der er udsigt til bare den mindste skattelettelse, så hyler venstrefløjen og fagbevægelsen op om at det er synd for kvinder.

Mon ikke mange kvinder faktisk under mænd og sig selv en skattelettelse? Det er trods alt langt fra alle kvinder som fagbevægelsen eller venstrefløjen taler for.


Over en livstid modtager den gennemsnitlige kvinde flere ydelser fra det offentlige end hun betaler tilbage i skat.

Set som gruppe og ud fra en "netto-betragtning" betaler kvinder derfor ikke skat til samfundet.

Omvendt er det med mænd. Den gennemsnitlige mand betaler over en livstid betydeligt mere til det offentlige, end han får tilbage i ydelser.

Måske vil du blive overrasket over hvor meget mænd betaler og hvor meget kvinder hiver ud.

Specielt enlige, privatansatte mænd med relativt høje indkomster bliver i den grad blanket af.

Så når Information i dag udgiver en artikel under rubrikken "Det er mændene, der kommer til at tjene på topskattelettelser", skal man lige holde sig udgangspunktet for øje.

Selv hvis man afskaffede topskatten helt, ville det stadig være mænd der i økonomisk forstand bar samfundet. Ligesom det i øvrigt altid har været.

Det er ganske smart af Information at lægge en kønsvinkel på tingene.

For på den måde kan man gøre Danmarks største vælgergruppe (der er flere stemmeberettigede kvinder end mænd, da kvinder lever betydeligt længere og vi er et samfund med mange gamle) fjendtligt indstillet over for skattelettelser.

Det er også et eksempel på, at journalistik ikke nødvendigvis er objektiv blot fordi man har en modpart på i kilderne. CEPOS får jo lov at udtale sig i artiklen som modpart til AE.

Men det er blot en teknisk finte, så journalisten og mediet har sin ryg dækket ind. Selve artiklen er stadig manipulerende og har et klart politisk sigte. Så glem alt om objektiv journalistik. For 99 procents vedkommende eksisterer den ikke.

Skattelettelser ville gå mod ligestilling af mænd og kvinder. Det er sandheden. For mænd betaler i dag langt, langt, langt mere i skat end kvinder. Samlet set.

Så sænker man skatten en smule ville dette billede blive udlignet en smule.

Lad jer ikke narre af Information eller andre medier, som får mediestøtte og dermed har en stor egeninteresse i at fastholde det regimente, der udbytter befolkningen for til gengæld at overføre store summer til journalister med månedslønninger på 50k.

Og lad det være hørt: Det skal ikke ses som en kritik af kvinder, når jeg skriver, at de betaler mindre til samfundet på det rent økonomiske plan. Det er såmænd ganske naturligt at mænd lægger sig mere i selen, for kvinder bærer jo hovedparten af byrden ved reproduktionen.

Selvom der dog ikke bliver født helt så mange børn af danske kvinder som samfundet trænger til. Det kommer vi nok ind på en anden gang.

Folkets Avis

Folkets Avis er Danmarks første, bedste og muligvis eneste ægte systemkritiske medie – Folkets Avis var den første udgivelse på FOLKETS