Gå til hovedindhold

Die dumme Dänen: Tysk avis får tre millioner om året – i dansk mediestøtte

Det er dig, der betaler, når systemet køber loyalitet i fremmedsprogede medier.

Tidligere kunne vi her på Mediemøllen (en blog på Folkets Avis) fortælle, at en tyrkisk avis fik knap 42 tusinde i medie-støtte i år.

Penge danske skatteydere må punge ud med.

Men det beløb er i småtingsafdelingen i forhold til, hvad avisen Der Nordschleswiger får.

Her er vi oppe i et helt andet prisleje - om man så må sige.

Hvorfor denne avis - skrevet på tysk og ikke på dansk - skal have intet mindre end 2.875.208,01 i år i mediestøtte af typen produktionsstøtte, og antageligt lignende beløb andre år, meldes der intet om.

Desuden får samme avis i 2016 en ekstrabevilling på to millioner kroner i en anden mediestøttepulje til "projektudvikling" fra innovationspuljen.

Den tysksprogede avis Der Nordschleswiger når dermed op på næsten fem millioner kroner i samlet dansk mediestøtte i 2016!

Man kan sige, at det åbenbart er meget nemt at få mediestøtte i Danmark.

Politikerne deler gennem kulturstyrelsen gladeligt ud il alle og enhver.

Nærværende udgivelse - Folkets Avis - kunne uden tvivl få mediestøtte. Men vi fravælger den. Vi NÆGTER at modtage mediestøtte.

Dels fordi det er umoralsk at tvinge mennesker til at betale medier. Dels fordi mediestøtten fungere som hold-kæft bolche i forhold til den substantielle mediekritik.

Man bider jo ikke den hånd der fodrer en.

Når de mediestøttede medier angriber systemet er det altid kun overfladisk og på personniveau. De forsøger aldrig af afsløre selve systemets indbyggede fejl.

Fra systemets side ønsker man åbenbart også at sikre sig imod kritik i fremmedsprogede medier.

Dem bestikker man også med millionbeløb årligt.

Vidste du det?

Eller lærte du noget nyt i dag?

Listen over statsstøttede medier er efterhånden alenlang - danske medier og medier på fremmedsprog. Fag-medier, brede medier, smalle medier. En fest for alle der vil have snablen i fælleskassen. Det er hvad mediestøtten er. Og omfordeling fra lavtlønnede danskere til højtlønnede journalister.

Og der findes et utal af forskellige typer af mediestøtte. Designet med det formål at samle magten omkring det politiske system. Men det vender vi tilbage til.

Følg med på Folkets Avis og husk at abonnere - vores fortsætte kritik af system-Danmark afhænger helt og holdent af DIN støtte.

Kritik af medier og den medieskabte "virkelighed" og tendensen til at medier ukritisk hopper på en dagsorden
Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.