Gå til hovedindhold

Eks DR-værts fede tjans: 127.500 kroner for blot fem dages arbejde for det offentlige

Af Lars

Den offentlige sektor gør i høj grad brug af medietræning.

Blandt andet hos Sundheds- og Lægemiddelstyrelserne, hvor loyaliteten er så stor overfor den tidligere DR-nyhedsoplæser Trine Sick, at man ikke undersøger alternativer.

– Dit omdømme er i spil, når du skal i medierne. Får du sagt det væsentlige på de relativt få sekunder, der er til din rådighed i en nyhedsudsendelse? Og undgår du at tale over dig, når medierne ringer, og du og journalisten hyggesnakker i et telefoninterview?

Via blandt andet dette ordvalg, sælger den tidligere nyhedsvært på DR, Trine Sick, på sin hjemmeside, en række forskellige kurser i medietræning. En bistand der også kan bestå i at hjælpe med at formulere simple budskaber, som gør sig godt i medierne.

Blandt Trine Sicks faste kunder, er Sundheds- og Lægemiddelstyrelserne. Det fremgår af aktindsigter, som Folkets Avis har opnået hos styrelserne. Herunder i den aflønning, som hun har modtaget for at være moderator og yde medietræning.

Styrelser med forkærlighed for Trine Sick

Ifølge de fremsendte bilag har begge styrelser gjort brug af Trine Sick, selv om hun langt fra må anses for at være i den billige ende, når det kommer til medietræning og ledelse af debatter.

Således tog hun inklusiv moms 96.250 kroner, da hun over fire dage foråret og forsommeren 2016 hjalp Lægemiddelstyrelsen med budskabstræning.

Aflønningen var også til at tage at føle på, da Sick i slutningen af november 2014 blev betalt 25.000 kroner eksklusiv moms, eller hvad der svarer til 31.250 kroner inklusiv denne offentlige afgift, for at styre en debat om kvalitet i alkoholbehandlingen for Sundhedsstyrelsen.

Debatten fandt sted den 26. november på Park Inn-hotellet i København, hvilket også inkluderede forberedelse via samtaler med oplægsholdere, ligesom Trine Sick skulle stille sig til rådighed til et møde med Sundhedsstyrelsen.

Aftalerne med Trine Sick blev indgået uden, at der fra styrelsernes side blev indhentet såkaldte alternative tilbud. Det vil sige at de ikke forudgående afsøgte markedet for, hvad lignende udbydere skulle have for at løse opgaverne.

Abonnenter og privatsponsorer kan se bilagene fra sagerne herunder. Bliv abonnent i dag så vi kan fortsætte med at bringe afsløringer om frås med skatteydernes midler.