Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Tag ansvar, Venstre

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Tag ansvar, Venstre

Skrevet af Lennart Kiil

I går kunne Folkets Avis afsløre, at partiet Venstre står på listen over støtter til en radikalfeministisk konference i Sverige til sommer. Nyheden blev delt flittigt på facebook, men medarbejdere og partisoldater hos Venstre (med få undtagelser) tog ikke ansvar. I stedet angreb de dette organs lødighed.

LÆS OGSÅ: Venstre støtter radikalfeministisk stormøde i Sverige

Lad mig slå én ting fast med det samme. Ingen partier er fredede her på Folkets Avis. Nu var det Venstre, vi tog fat i her, men det kan meget vel blive et andet parti i næste omgang.

Det, vi gerne vil vide - og det mange borgere og vælgere sikkert også gerne vil vide - er simpelthen, hvad Venstre laver på en liste for en radikalfeministisk konference i Sverige. Det nærmeste, vi kom et svar, var, at Venstre stod der per automatik, simpelthen fordi partiet er medlem af Kvinderådet.

Nå. Ser man det!

MEN SÅ LIGGER næste spørgsmål jo lige for. Hvad laver et liberalt, individ-orienteret parti, som Venstre jo angiveligt er, i en forening, der anskuer hele verden som en kamp mellem to grupper?

Hvis Venstre er et borgerligt og liberalt parti er dets mål uforenelige med Kvinderådets ditto

For Kvinderådet er alt andet end liberalt og individ-orienteret. Læser man deres årsrapport, får man at vide, at vold i hjemmet er noget mænd gør mod kvinder. Man får at vide, at foreningen arbejder for at forhindre en voksen gruppe af mennesker i at bestemme over deres egen krop

Man får også at vide, at de arbejder med at reducere det påståede løngab mellem gruppen af mænd og gruppen af kvinder på 18 procent. Tallet er dog I bedste fald en grov manipulation, som lønkommissionen pure afviste skulle have stort med diskrimination mod kvinder at gøre.

Kvinderådet er yderligere en forening, der taler positivt om at indføre kvoter i bestyrelser - og dermed er foreningen på kant med den private ejendomsret og det erhvervsliv, som Venstre ellers bryster sig af at ville give de bedst mulige vilkår.

Kvinderådet har også arbejdet for øremærket barsel og vil dermed have staten til at gribe ind i familiernes kerne og fratage den enkelte mor og far retten til selv at planlægge forløbet omkring fødsel og børnepasning i den første tid.

Kort sagt, Kvinderådet en helt almindelig feministisk organisation, der ser kønsdiskrimination mod kvinder alle vegne. Og som løber med de samme halve vinde, som så mange andre feministiske foreninger.

Hvorfor er Venstre, Danmarks største parti, medlem her? Og hvorfor kommer det bag på Venstre, at man pludselig står opført på en liste over støtter til en radikalfeministisk konference i Sverige?

Det kan man vel forvente, når man er medlem af en feministisk organisation som Kvinderådet.

I sidste ende arbejder Kvinderådet for lige repræsentation, altså ligelig fordeling af kvinder af mænd set som grupper inden for alle områder, mens Venstre må antages at arbejde for lige muligheder, hvor individer har samme udgangspunkt, men hvor mænd og kvinder ikke nødvendigvis fordeler sig på samme måde.

Hvor står I, Venstre?

Kære Venstre, I bliver nødt til at erkende, at jeres erklærede mål for borgerne i Danmark er uforeneligt med den dagsorden, Kvinderådet arbejder for. Det ville kort sagt klæde jer at tage ansvar i stedet for at beklikke denne avis' motiver eller lødighed.Og spørgsmålet står stadig åbent, kære Venstre. Hvad laver I dog i Kvinderådet?

Del Tag ansvar, Venstre