Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Ny blokering af Trumps immigration ban udført af Obamas studiekammerat

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Ny blokering af Trumps immigration ban udført af Obamas studiekammerat

Efter at den første stramning af immigrationsreglerne blev afvist, så har Trump administrationen nu fremlagt et nyt dekret med nye stramninger af immigrationsreglerne, som dog indeholder nogle ændringer i forhold til det første dekret.

Se evt. min første artikel omkring den første blokering

På trods af ændringerne er der stadigt stærke kræfter som lægger sig på tværs i forhold til at gennemføre stramningen.

Denne gang var det en dommer fra Hawaii, Derrick Watson, som den 15 marts blokerede det nye dekret fra Trump.

Derrick Watson graduerede fra samme Harvard Law School klasse i 1991 som Obama og Derrick Watson blev i 2012 udpeget til dommer i Hawaii af Præsident Obama.  

Tidligere Præsident Obama er “tilfældigvis” også ankommet til Hawaii to dage inden at dommeren afviste Trumps nye dekret, hvilket blev rapporteret af Honolulu Star Advertiser den 13 marts.

På Reddit har det været meget diskuteret, hvorvidt der var tale om “tilfældigheder”, da Obama opholdt sig mindre en 5 min væk fra sin gamle klassekammerats retsbygning, bl.a. på Noi Thai restauranten, hvor han med sikkerhed spiste.

Der tales nu i USA om “Deep State”, en reference til en stat i staten. Mere konkret kan man konkludere, at der er et større netværk inden for de offentlige institutioner, som nu i stor grad modarbejder Trump.

Dertil er det påfaldende hvor mange juridiske sager der er rejst mod Trump administrationen, antallet af demonstrationer og den enorme negative omtale Trump får i mainstream medierne, hvilket overhovedet ikke er på linje med de almindelige amerikanere.

Politisk drilleri har altid været dagens orden, men hvad der foregår omkring Trump administrationen er på et plan vi ikke har set før.

Kommentarer på diverse debatforums fra almindelige amerikanere går ofte i retning af, at der er tale om en slags “borgerkrig”. En tilstand der er opstået i et samfund, som er blevet mere om mere polariseret.

Kilder:

https://www.theguardian.com/us-news/2017/mar/16/derrick-watson-hawaii-judge-trump-travel-ban

http://www.staradvertiser.com/2017/03/13/breaking-news/obama-pays-surprise-visit-to-honolulu/

https://www.reddit.com/r/The_Donald/comments/5znffk/hawaii_judge_derrick_kahala_watson_graduated_with/dezkj63/?st=j0ceum6l&sh=078e7237