Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Margrethe – gider du lige?

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Danmark har brug for en fri medieplatform Bliv sponsor nu

Margrethe – gider du lige?

Skrevet af Knud Damgaard

Hey Margrethe - ja dig, der - du ved nede i Europa! - Ja - rigtigt, Vestager!

Kunne man lige tænke at du ind imellem alle dine store cases, bare for hyggens skyld kiggede på noget, som nager os her i Danmark. Du er jo dansker, så jeg tænker du kunne lige gøre os den tjeneste at løse en lille sag for os.

Som du nok ved så har vi lige haft en lille sag med Über, som så valgte at trække sig fordi det blev for besværligt, nå ja og deres chauffører var nogle slamberter som ikke opgav indtægten til SKAT. Der er nu for dig, sagen uvedkommende, med mindre du samler til bunken og kan bruge det et andet sted. 

Anyway - sagens kerne er:

Jeg mistænker Taxa/Taxi branchen for at have indgået en kartelaftale om ens priser! En hurtig gennemgang af deres websider viser, at man i København hos begge toneangivende transportører, har et start gebyr på 24.- samt et beløb for 15,25 pr. kilometer. Helt ned i detaljen kan vi også se at prisen for aften kørsel er 19,15 pr. kilometer hos begge udbydere.

Jeg har flere gange forsøgt, blandt andet på baggrund af varierende brændstofpriser, at forhandle prisen ned og enkelte gange, hvor brændstofprisen har været exorbitant høj, forsøgt at hæve prisen. Jeg ville jo ikke bryde mig om at bidrage til en evt. fremtidig negativ indtjening for chaufføren – men det har aldrig kunne lade sig gøre!

Jeg bliver altid henvist til at prisen er programmeret til taxametret og at chaufføren ikke har indflydelse på denne. Jeg mener derfor at der er bevis for at prisen er dikteret ovenfra og at evt. mulig konkurrence derfor ikke kan lade sig gøre på markedsvilkår.

Jeg vil derfor bede dig kigge lidt på dette problem, det er ikke større end at du lige kan snuppe det når du er hjemme på weekend.

PS. Selvom jeg har været ikke-ryger i nu snart 15 år, så var det måske også en ide at kigge på tobakspriserne, de er helt ens hos samtlige forhandlere landet over, muligvis er den danske stat også indblandet i en kartelsag på dette område.

Med Venlig hilsen

Knud Damgaard

Del Margrethe – gider du lige?