"Som at høre DKP'ere i 70'erne udtale sig om Sovjetunionen" – ren besked fra Joachim B. Olsen til medlem af Enhedslisten

Skrevet af Lennart Kiil

Hans Aalborg fra Enhedslistens Latinamerikagruppe er i dag i Weekendavisen i artiklen "Revolutionens sidste venner" citeret for følgende udlægning af situationen i Venezuela, hvor økonomien de senere år er blevet ringere og ringere under det socialistiske styre:

Det har skadet økonomien at lave en blandings-økonomi. Han burde have lavet en rent socialistisk økonomi. Men det er helt forkert at sige, at han har kørt økonomien i sænk og er ved at afvikle demokratiet. Demokratiet er blevet udvidet under Chavez og Maduro med en masse inddragende basisdemokrati.

Og det er vitterligt en udlægning som stritter noget imod de beretninger, der kommer fra landets egne borgere.

Sidste år talte jeg på Roskilde Festival med en mand fra Venezuela.

Manden var alt andet end højreorienteret, men det forhindrede ham ikke i at hudflette både Maduro og Chavez. At disse to mænd og deres socialistiske styre har ødelagt økonomien i Venezuela, ved venstreorienterede fra Venezuela godt.

En del venstreorienterede i Danmark vil bare nødigt indrømme det.

Hele situationen minder lidt om Mogens Lykketofts lovprisninger af "samba-socialismen" under Castro på Cuba.

Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance er dog også særdeles klar i mælet, når han udtrykker sin forbavselse over den manglende erkendelse hos visse af Enhedslistens medlemmer – på Facebook skriver han som en kommentar til Hans Aalborgs udlægning:

Det er jo helt vildt. Som at høre DKP'ere i 70'erne udtale sig om Sovjetunionen.

Det er tankevækkende så svært nogle mennesker har ved at se virkeligheden i øjnene. Måske skulle Hans Aalborg overveje en studietur til Venezuela.

Pelle Dragsted er trods alt blevet klogere angående Venezuela, men af uforståelige årsager bekender han sig stadig til socialismen, som ellers er hovedårsagen til den foramelse, Venezuela har oplevet på ganske få år.

Et af problemerne omkring Venezuela og danske venstreorienteredes manglende erkendelse er utvivlsomt pressens mangelfulde behandling af udviklingen i Venezuela. Det omtales sjældent, hvor slemt det står til. Og emnet fylder intet på forsiderne.

Når pressen så endelig skriver om Venezuela og fattigdommen i landet, som i en artikel på Jyllands-Posten for nylig, så nævnes socialismen ikke med et ord. Alt muligt andet - men ikke hovedårsagen til problemerne i landet.

Her på Folkets Avis har vi fra starten skrevet om udviklingen i Venezuela – OG den ideologiske årsag til forfaldet i landet.

Her følger nogle eksempler, du kan klikke ind på, hvis du vil vide mere: