Corona har været hård ved Folkets Avis, magasinet IDENTITET og de mange andre medier på FOLKETS. Omsætningen er halveret på et år.

Vi er 0 abonnenter og skal op på 200 forholdsvist hurtigt før det giver mening.

Vil du være med til at sikre at Danmark også i fremtiden har uafhængige medier?

Lukket

Når det offentlige skal ansætte nye bureaukrater bliver skatteyderne taget i både hoved og røv

Foto: Pixabay
Rekruttering. Foto: Pixabay

Beklager den farverige overskrift.

Men det er jo sådan det er.

Vi har her på Folkets Avis gennem en række artikler afdækket hvordan det offentlige ud over egne personale- og HR-afdelinger med interne konsulenter også benytter sig af eksterne private rekrutteringsbureauer, som tager sig rigeligt betalt.

Når en ny bureaukrat eller leder eller mellemleder eller andet personale skal ansættes er følgende altså ofte situationen i det offentlige:


Først skal skatteborgeren betale lønomkostninger for ansatte i kommunen, regionen eller statens personale og HR-afdelinger. Dette personale består af fastansatte og nogen som betegnes interne konsulenter.

Man skulle tro at det hermed var slut med omkostningen for skatteborgeren i forbindelse med nyansættelser. Dette store og dyre offentlige apparat burde kunne klare at ansatte nye medarbejdere.

Men nej.

Der skal åbenbart også sendes gode skattekroner efter eksterne konsulenter, rekrutteringsbureauer og private headhuntere. Vi taler årligt mange, mange millioner på den konto.


Og så lige et tillægsspørgsmål:

Når nu det offentlige bruger så mange skattekroner på internt og eksternt på rekruttering af ledere og bureaukrater, hvorfor er det så at velfærden alligevel halter så meget.

Det virker jo ikke engang som om der kommer et godt resultat ud af de mange, mange, mange af borgernes ressourcer som bruges - eller måske rettere spildes - på rekruttering i det offentlige.

Men bureaukraterne, lederne og de private konsulenter har da en fest.

Som du betaler.