Satire og magtkritik siden 2013

Folkets Avis har brug for meget mere opbakning!

Politiken forsøgte at kvase Folkets Avis

Men den magtkritik, den bidende satire og ikke mindst den vedholdende kritik af de gamle medier som kun findes på Folkets Avis, er 100 procent afgørende for Danmarks fremtid og den oplyste og alsidige debat.

Støt her - lige nu

Når det offentlige skal ansætte nye bureaukrater bliver skatteyderne taget i både hoved og røv

Af Lennart, 22. juni, 2017

Beklager den farverige overskrift.

Men det er jo sådan det er.

Vi har her på Folkets Avis gennem en række artikler afdækket hvordan det offentlige ud over egne personale- og HR-afdelinger med interne konsulenter også benytter sig af eksterne private rekrutteringsbureauer, som tager sig rigeligt betalt.

Når en ny bureaukrat eller leder eller mellemleder eller andet personale skal ansættes er følgende altså ofte situationen i det offentlige:


Først skal skatteborgeren betale lønomkostninger for ansatte i kommunen, regionen eller statens personale og HR-afdelinger. Dette personale består af fastansatte og nogen som betegnes interne konsulenter.

Man skulle tro at det hermed var slut med omkostningen for skatteborgeren i forbindelse med nyansættelser. Dette store og dyre offentlige apparat burde kunne klare at ansatte nye medarbejdere.

Men nej.

Der skal åbenbart også sendes gode skattekroner efter eksterne konsulenter, rekrutteringsbureauer og private headhuntere. Vi taler årligt mange, mange millioner på den konto.


Og så lige et tillægsspørgsmål:

Når nu det offentlige bruger så mange skattekroner på internt og eksternt på rekruttering af ledere og bureaukrater, hvorfor er det så at velfærden alligevel halter så meget.

Det virker jo ikke engang som om der kommer et godt resultat ud af de mange, mange, mange af borgernes ressourcer som bruges - eller måske rettere spildes - på rekruttering i det offentlige.

Men bureaukraterne, lederne og de private konsulenter har da en fest.

Som du betaler.

Vidste du...

...at Folkets Avis ikke har betalingsmur

...men lever af faste bidrag fra læserne

Bak op om en åben avis for alle

Støt Folkets Avis her