Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

318

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Bevis at du ikke er i lommen på DR, Mette Bock – Fyr formand Michael Christiansen

Foto: Lars Schmidt / DR pressefotos | Foto: Steen Brogaard / ft.dk fotos til pressebrug
Michael Christiansen og Mette Bock. Foto: Lars Schmidt / DR pressefotos | Foto: Steen Brogaard / ft.dk fotos til pressebrug

Antal

Brugerindlæg af Lennart Kiil

Under Michael Christiansens formandskab fik den nuværende kulturminister, Mette Bock, over 2 mio. i perioden efter sin fritstilling - inklusive pension.

Det skriver Ekstra Bladet i dag.

Det gyldne håndtryk kan måske være en medvirkende årsag til at Mette Bock nu som kulturminister holder hånden over Michael Christiansen, der på trods af at skandalerne er væltet ned over Danmarks Radio, har fået lov at blive siddende på formandsposten.

Det er en særdeles effektiv måde at sikre sin egen bagdel på, som DR-formanden her benytter sig af.

At købe sig til beskyttelse ved at dele rundhåndet ud af licensmidler til den herskende klasse her i landet.

Sagen er speget, for den viser, hvordan DR systematisk arbejder med at forsikre sig imod politisk modstand. Mette Bock får da svært ved virkelig at gøre noget, som rammer DR nu. Hun skylder dem jo for så vidt.

Jeg opfordrede for nylig ministeren til at reagere på DR's mange skandaler. Det gjorde hun da også. Men meget forsigtigt. Alt for forsigtigt.

Nu vil hun have brugerne til at betale for nyheder på DR.dk - altså kun internetdelen af DR - samtidig med at licensen til resten skal fortsætte.

Vi ser hendes næppe kræve DR privatiseret, selvom det ville være på linje med LA's politik og ideologi på andre områder.

Den slappe udmelding om betaling for indhold online samt hendes fredning af formanden kom for nylig – og undrede mig lidt.

Det undrede mig at hun ikke kunne komme med en skarpere kritik og nogle mere substantielle ændringsforslag i forhold til Danmarks Radio.

Men nu undrer jeg mig ikke spor længere.

Mette Bock må nu tage konsekvensen og fyre Michael Christiansen.

Ellers ligger konklusionen lige for:

Vi har en kulturminister som er i lommen på DR.

Og det går simpelthen ikke.

DR skal forestille at være en del af pressen som skal kritisere magten i Danmark. Ikke ligge i ske med den.

Del
Lennart Kiil er stifter af FOLKETS.DK og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.

Del eller citer ved at kopiere linket her

Udgivet: 

17/08/2017 - 11:03

Seneste ændring: 

04/11/2019 - 09:26

Personer: 

Mette Bock, Michael Christiansen

Organisationer: 

Danmarks Radio, Liberal Alliance

Emner: 
Serie: 

Den herskende klasse

Del eller citer med linket her

MediaCreeper