Gå til hovedindhold

Bevis at du ikke er i lommen på DR, Mette Bock – Fyr formand Michael Christiansen

Af Lennart

Under Michael Christiansens formandskab fik den nuværende kulturminister, Mette Bock, over 2 mio. i perioden efter sin fritstilling - inklusive pension.

Det skriver Ekstra Bladet i dag.

Det gyldne håndtryk kan måske være en medvirkende årsag til at Mette Bock nu som kulturminister holder hånden over Michael Christiansen, der på trods af at skandalerne er væltet ned over Danmarks Radio, har fået lov at blive siddende på formandsposten.

Det er en særdeles effektiv måde at sikre sin egen bagdel på, som DR-formanden her benytter sig af.

At købe sig til beskyttelse ved at dele rundhåndet ud af licensmidler til den herskende klasse her i landet.

Sagen er speget, for den viser, hvordan DR systematisk arbejder med at forsikre sig imod politisk modstand. Mette Bock får da svært ved virkelig at gøre noget, som rammer DR nu. Hun skylder dem jo for så vidt.

Jeg opfordrede for nylig ministeren til at reagere på DR's mange skandaler. Det gjorde hun da også. Men meget forsigtigt. Alt for forsigtigt.

Nu vil hun have brugerne til at betale for nyheder på DR.dk - altså kun internetdelen af DR - samtidig med at licensen til resten skal fortsætte.

Vi ser hendes næppe kræve DR privatiseret, selvom det ville være på linje med LA's politik og ideologi på andre områder.

Den slappe udmelding om betaling for indhold online samt hendes fredning af formanden kom for nylig – og undrede mig lidt.

Det undrede mig at hun ikke kunne komme med en skarpere kritik og nogle mere substantielle ændringsforslag i forhold til Danmarks Radio.

Men nu undrer jeg mig ikke spor længere.

Mette Bock må nu tage konsekvensen og fyre Michael Christiansen.

Ellers ligger konklusionen lige for:

Vi har en kulturminister som er i lommen på DR.

Og det går simpelthen ikke.

DR skal forestille at være en del af pressen som skal kritisere magten i Danmark. Ikke ligge i ske med den.

Mediemøllen

Kritik af medier og den medieskabte "virkelighed" og tendensen til at medier ukritisk hopper på en dagsorden