Gå til hovedindhold

Leder: DR er helt ude af kontrol – kulturministeren bør gribe ind nu

Af Lennart

Danmarks Radio er Danmarks største skandale.

En skamplet på medieverdenen. Og kulturlivet.

Og ikke desto mindre modtager DR, takket være landets politikere, hvert år næsten fem milliarder i direkte understøttelse gennem den utidssvarende og helt igennem urimelige licenslovgivning.

Og på trods af dette ukristelige beløb til kulturradikal indoktrinering formår Danmarks Radio simpelthen ikke at holde et acceptabelt niveau i deres kerneydelse, som er medieproduktionen.

Senest har et DR-program været i gang med ægte og uforfalsket anti-semitisme i en grad som man ellers kun ville forvente fra det mest yderligtgående elementer i Enhedslisten.

Eller det er vel knap nok seneste eksempel, for selvom det kun er godt to måneder siden, dette DR-program blev sendt ud i æteren, så har DR allerede været involveret i adskillige skandaler siden.

  1. Der var den med "mangfoldighedskonsulenten" som fik en direktørløn af de højere inden for DR. Og det siger ikke så lidt.
  2. Og så var der den med en godtgørelse på omkring en kvart million til en ansat i DR, som selv havde sagt sin stilling op.
  3. Den store Eid-fest på licens-ydernes regning.
  4. Der var også problemet med at DR forhalede og blokerede for aktindsigter, så man kunne forsøge at dække over de mange problemer.
  5. Så var der heste-sagen.
  6. Så var der luksus-kurset på et slot uden for Paris.
  7. Fejringen af modeugen med dansk barn i hijab
  8. Så var der ...

Ja, læseren har nu uden tvivl forstået mønstret som kort sagt er:

DR er en stor omvandrende skandale på licens-kroner.

Michael Christiansen, som er formand for bestyrelsen, har for længst de facto smidt håndklædet i ringen. Han ser simpelthen ikke problemerne, men af uvisse årsager får han alligevel lov at blive på posten.

Danmarks Radios daglige ledelse i form af direktionen med Maria Rørbye Rønn i spidsen er ikke meget bedre. Tværtimod. Denne sammenspiste strikkeklub har mere travlt med at placere hinanden i lukrative stillinger og holde sig synkroniseret på den seneste brille-mode end at få DR bragt på sikker kurs.

Det sejler.

Hele vejen rundt. Ingen har styr på noget som helst.

Så nu er det jeg må spørge:

Hvornår er nok nok? Hvornår sætter kulturministeren foden ned?

Hvor længe skal licens-yderne være komplet til grin for deres egne penge?

Hvor meget mere skal der til?

Kære Mette Bock – vi er en del som har fået nok af Danmarks Radios ekstremt hovne og arrogante adfærd, de endeløse rækker af skandaler og den fuldstændigt respektløse omgang med licens-midlerne.

Sæt nu DR på plads.

Intet land kan være tjent med at hæve en sådan kolos af en kulturinstitution og medieplatform vaklende og væltende rundt som en blåhval i en glasbutik og gøre sig selv og alle andre til skamme.