Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse DF-er om ekstravagant bestyrelsesmøde: Spørg en embedsmand – eller ham der ikke var med

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

DF-er om ekstravagant bestyrelsesmøde: Spørg en embedsmand – eller ham der ikke var med

Skrevet af Lars Bjørknæs

Tidligere i dag kunne Folkets Avis afsløre at Jan Callesen, folketingsmedlem fra Dansk Folkeparti, stod i spidsen for et bestyrelsesmøde som kostede skatteyderne dyrt.

Men hovedpersonen selv har ikke lyst til at tale om de udgifter, som han påførte sønderjyske skatteydere under et iøjnefaldende bestyrelsesmøde langt væk hjemme fra Sønderborg.

– Jeg er glad og stolt. Jeg er nok Sønderborgs gladeste mand.

Sådan lød det tilbage i 2015 fra Dansk Folkepartis medlem af Folketinget, Jan Callesen, da han overfor Jyske Vestkysten kommenterede på en udflytning af statslige arbejdspladser, som ville komme hans nærområde i Sønderborg til gode. Ifølge det daværende nyvalgte Folketingsmedlem, ville de nye arbejdspladser blandt andet komme det lokale boligmarked til gode.

Lige så glad Jan Callesen er for at tale om udflytningen af arbejdspladsen til provinsen, lige så lidt synes han at have lyst til at tale om det forbrug, som han har afholdt over repræsentationskontoen i Sønderborg Forsyning. Det i sin egenskab af byrådsudpeget næstformand for forsyningsselskabet, som i 2016 afholdt et særdeles dyrt bestyrelsesmøde og besøg i Aarhus.

Som aktindsigter opnået af Folkets.dk fastslår, kostede det skatteyderne lige under 50.000 kroner, for at Jan Callesen & Co. kunne drage til Smilets By i stedet for hjemme i Sønderborg.

Ingen kommentarer fra Callesen

Den politiske ansvarlige på turen mellem den 22. og 24. august 2016 var Jan Callesen, da selskabets formand, Svend Erik Petersen, ikke var med på bussen til Aarhus. Men alligevel har næstformanden Jan Callesen ikke den store lyst til at fortælle nærmere om udgifterne, for i en email til Folkets.dk skriver han :

- Jeg vil gerne henvise til direktøren Lars Riemann eller formanden for Sønderborg Forsyning.

Fra direktøren lyder det omvendt, at der var tale om et helt fornuftigt forbrug af skatteydernes penge:

- Bestyrelsesmødet blev afholdt i Århus, idet mødet var indlagt i en todages studietur for bestyrelsen og ledelsen. Bestyrelsesmødet var således en del af programmet og Århus valgt som overnatningssted, idet der næste dag skulle besøges et renseanlæg i Århus og en genbrugsplads i Horsens på tilbagevejen.

Personer: 
Organisationer: 
Emner: 
Del DF-er om ekstravagant bestyrelsesmøde: Spørg en embedsmand – eller ham der ikke var med