Folkets Avis: Pamperi bør medføre udvisning fra dansk politik for bestandig

Af Lennart, 15. september, 2017

At være politiker siges at være et tillidshverv.

Men det er så som så med tilliden til politikerne. 

Igen og igen placerer målinger tilliden til politikere helt i bund. Vist nok endda under brugtvognsforhandlere og journalister.

Der er selvfølgelig mange grunde til den manglende tillid.

En af hovedårsagerne er denne:

Politkerne bliver nødt til at love vælgerne en hel masse som de i praksis ikke kan indfri. Det sker igen og igen. Det ligger desværre i det repræsentative demokratis natur og kan ikke fikses.

Men der er også andre grunde til den rekordlave tillid. Andre grunde som kan fikses.

At politikerne igen og igen tages i at berige sig selv, feste, gå til koncerter, tage på "studieture" og så videre og så videre på skatteborgernes regning, det er også svært nedbrydende for tilliden til politikerne.

Og noget forbandet svineri i det hele taget!

Og så længe det absolut ingen konsekvenser har for politikerne, når de gør den slags, så vil de blive ved med at gøre det.

Det nytter ikke noget at sige:

"Lad vælgerne straffe dem ved valget om to år". Den slags dur ikke. En straf skal falde i forbindelse med en forbrydelse. Ikke 'måske eller måske ikke' to år efter.

I øvrigt ville man jo heller aldrig sige til an ansat som stjæler i sin butik: "Lad kunderne straffe ham ved at handle mindre her". Det er absurd, som det er absurd at tro at vælgerne straffer korrupte politikere.

Men hvis der er én ting som politikere frygter at miste, så er det deres valgbarhed. Altså deres mulighed for at blive valgt ind i politik og få magt over andre mennesker.

Den mest effektivt måde at komme pamperi til livs på - altså den mest effektive måde som også er tilstrækkeligt civiliseret og realistisk - er at pamperi koster valgbarheden for bestandig.

Punktum.

Misbrug af skatteborgernes penge bør simpelthen betyde permanent udvisning fra det politiske liv.

Intet mindre kan gøre det.

Det siger siger jo sig selv, at en politikere - som beriger sig selv på skatteborgernes bekostning - ikke hører til i politik.

Det ville have en stor præventiv effekt, hvis man kunne sige til folk, der gerne vil noget i politik, og måske allerede er noget i politik:

"Hør her - hvis I pamper den af eller bruger jeres stilling til at fremme venner og families særinteresser, så mister I for bestandig retten til at stille op til tillidshvervet politiker."

Alternativet til mit forslag her er at pamperiet tager til i omfang og politikerleden ligeså.

Kom ikke og sig, I ikke blev advaret.

Vidste du...

...at Folkets Avis ikke har betalingsmur

...men lever af faste bidrag fra læserne

Bak op om en åben avis for alle

Støt Folkets Avis her