Primære faneblade

Marienlund. Foto: Agnete Schlichtkrull – Rønn. Foto: Bjarne Bergius Hermansen – Reiler. Foto: Bjarne Bergius Hermansen – Dohm. Foto: Bjarne Bergius Hermansen – Andersen. Foto: Agnete Schlichtkrul – French. Foto: Lars E Andreasen
Marienlund. Foto: Agnete Schlichtkrull – Rønn. Foto: Bjarne Bergius Hermansen –  Reiler. Foto: Bjarne Bergius Hermansen – Dohm. Foto: Bjarne Bergius Hermansen – Andersen. Foto: Agnete Schlichtkrul – French. Foto: Lars E Andreasen

Som vi tidligere har skrevet en del om, så kan Danmarks Radio det der med at opfinde chefstillinger til lejligheden.

Når en af veninderne skal med i klubben.

Som jeg formulerede det:

Licens er noget vi giver til midaldrende kvinder

Og nu har kvindelobbyen i Danmarks Radio så slået til igen - med endnu en nyoprettet chefstilling.

Ja, nyoprettet chefstilling ud over det efterhånden helt uoverskuelige antal chefer der i forvejen suger millionlønninger ud af licensbetalernes lommer.

DRs mediedirektør Henriette Marienlund siger om ansættelsen af Emma Kronqvist:

”Jeg er kisteglad for, at Emma Kronqvist har sagt ja til denne meget vigtige stilling, hvor vi skal tydeliggøre vores tv-indhold og føre det videre ind i en digital tid. Emma Kronqvist har blikket for det unikke i public service-tv, hun er stærk på strategi og ledelse, og så har hun stor indsigt i de muligheder og udfordringer, der ligger i fremtidens mediebrug”, siger Henriette Marienlund.

En "digital tid"? Nyt og smart altsammen.

Lønnen er dog som altid i millionklassen. Så er der vel grund til at være "kisteglad".

Og selvfølgelig er alle chefstillinger på DR "meget vigtige". Lige meget hvor mange nye man skaber. Det er jo det som er så genialt ved DR.

Igen: De kan bare det der med at skabe chefstillinger til hinanden.

Denne gang er det svenske Emma Kronqvist som har nydt godt af Danmarks Radios forkærlighed for lyshårede kvinder. Hun mangler dog stadig de sorte briller, men de kommer nok med jobbet.

Kvinde eller ej. Det kan egentligt være ligegyldigt. Det er bare påfaldende at statens medie som ellers ævler om mangfoldighed og ligestilling ved enhver given lejlighed selv er så dårlig til det.

Det egentlige problem med DR er, at man hele tiden opretter nye chef-stillinger. For mange kokke og alt det der.

Måske håber man på den måde at ansvaret for de mange skandaler aldrig kan placeres entydigt - og så slipper man jo med en påtale.

Det virker som om DR er blevet et sted hvor den kreative klasses top kan boltre sig. Og hvor ledelsen er immun overfor konsekvenserne af den ene graverende fejl efter den anden.

Man kan jo altid bare ansatte endnu en chef. Det er jo det, der mangler.

Hvor mange forskellige chefer er de efterhånden?

Licensyderne er til grin - igen-igen.

Tak fordi du læste et blogindlæg på Folkets Avis

Du kan støtte Folkets Avis som debat- og blogplatform ved at blive abonnent.

Se mulighederne


Debat og kommentarer?

Abonnenter kan kommentere direkte her på Folkets Avis

Bliv abonnent nu og deltag i debatten

Du kan også følge vores side på Facebook hvor en del indlæg debatteres:


Kritik af medier og den medieskabte "virkelighed" - kritik af tendensen til at mange medier ukritisk hopper på en dagsorden

Følg os på Facebook