Primære faneblade

Antal

Seneste ændring: 
21/03/2019 - 11:13
Marienlund. Foto: Agnete Schlichtkrull – Rønn. Foto: Bjarne Bergius Hermansen – Reiler. Foto: Bjarne Bergius Hermansen – Dohm. Foto: Bjarne Bergius Hermansen – Andersen. Foto: Agnete Schlichtkrul – French. Foto: Lars E Andreasen
Marienlund. Foto: Agnete Schlichtkrull – Rønn. Foto: Bjarne Bergius Hermansen –  Reiler. Foto: Bjarne Bergius Hermansen – Dohm. Foto: Bjarne Bergius Hermansen – Andersen. Foto: Agnete Schlichtkrul – French. Foto: Lars E Andreasen

DR udvider igen på chefgangen: Emma Kronqvist bydes velkommen i ny millionlønnet chef-stilling – oprettet specielt til lejligheden

Debatindlæg af Lennart Kiil

Del DR udvider igen på chefgangen: Emma Kronqvist bydes velkommen i ny millionlønnet chef-stilling – oprettet specielt til lejligheden
Like F

Som vi tidligere har skrevet en del om, så kan Danmarks Radio det der med at opfinde chefstillinger til lejligheden.

Når en af veninderne skal med i klubben.

Som jeg formulerede det:

Licens er noget vi giver til midaldrende kvinder

Og nu har kvindelobbyen i Danmarks Radio så slået til igen - med endnu en nyoprettet chefstilling.

Ja, nyoprettet chefstilling ud over det efterhånden helt uoverskuelige antal chefer der i forvejen suger millionlønninger ud af licensbetalernes lommer.

DRs mediedirektør Henriette Marienlund siger om ansættelsen af Emma Kronqvist:

”Jeg er kisteglad for, at Emma Kronqvist har sagt ja til denne meget vigtige stilling, hvor vi skal tydeliggøre vores tv-indhold og føre det videre ind i en digital tid. Emma Kronqvist har blikket for det unikke i public service-tv, hun er stærk på strategi og ledelse, og så har hun stor indsigt i de muligheder og udfordringer, der ligger i fremtidens mediebrug”, siger Henriette Marienlund.

En "digital tid"? Nyt og smart altsammen.

Lønnen er dog som altid i millionklassen. Så er der vel grund til at være "kisteglad".

Og selvfølgelig er alle chefstillinger på DR "meget vigtige". Lige meget hvor mange nye man skaber. Det er jo det som er så genialt ved DR.

Igen: De kan bare det der med at skabe chefstillinger til hinanden.

Denne gang er det svenske Emma Kronqvist som har nydt godt af Danmarks Radios forkærlighed for lyshårede kvinder. Hun mangler dog stadig de sorte briller, men de kommer nok med jobbet.

Kvinde eller ej. Det kan egentligt være ligegyldigt. Det er bare påfaldende at statens medie som ellers ævler om mangfoldighed og ligestilling ved enhver given lejlighed selv er så dårlig til det.

Det egentlige problem med DR er, at man hele tiden opretter nye chef-stillinger. For mange kokke og alt det der.

Måske håber man på den måde at ansvaret for de mange skandaler aldrig kan placeres entydigt - og så slipper man jo med en påtale.

Det virker som om DR er blevet et sted hvor den kreative klasses top kan boltre sig. Og hvor ledelsen er immun overfor konsekvenserne af den ene graverende fejl efter den anden.

Man kan jo altid bare ansatte endnu en chef. Det er jo det, der mangler.

Hvor mange forskellige chefer er de efterhånden?

Licensyderne er til grin - igen-igen.

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS.DK og redaktør på Folkets Avis

Senest

Udgivet for
Udgivet for

Nedtælling

/* START ONLY for PRINT */ /* END ONLY for PRINT */

Bak op og få fordele Se muligheder Bak op og få fordele Tilmeld

Ønsker du et Danmark hvor etablerede medier og partier sætter dagsorden uden hensyn til borgerne?

Nej? – Nå, men det koster penge - og meget andet - at drive et medie som går imod magthaverne. Er du villig til at betale en del af prisen?

Første mål er at balancere de direkte økonomiske udgifter ved at drive et medie som i modsætning til den etablerede presse ikke modtager offentlige penge

Se muligheder Tilmeld nu

Nu 295 abonnenter ud af 1000 nødvendige