Det var langt værre end vi troede: Kommune betalte 360.530 kroner per side - PER SIDE! - i konsulentrapport

Skrevet af Lars Bjørknæs

Det var en ganske pæn pris, men alligevel havde der sneget sig en simpel regnefejl ind i artiklen om kontrakten, som et konsulentfirma havde sikret sig på Bornholm. For prisen per side i rapporten, var nemlig 10 gange så stor, som vi i første omgang havde opstillet.

– 6.129.013 kroner.

Så stor lød den samlede regning inklusiv moms på, da konsulentfirmaet Type2dialog i 2015 og 2016 løbende afregnede med Bornholms Regionskommune for et projekt, der bar titlen ”Forslag til fremtidens rehabiliteringsindsatser og organisering af sygeplejen i BRK (Bornholms Regionskommune, red.).

Et projekt hvor den afsluttende konsulentrapport og dens konklusioner udgjorde en afgørende del af den opgave, som Type2dialog havde fået tildelt.

Som Folkets.dk tidligere har kunnet afsløre, skete tildelingen af millionkontrakten uden, at den kom i udbud. Bornholms Regionskommune har heller ikke været i stand til at dokumentere, at der skete indhentelse af såkaldte alternative tilbud. Det vil sige hvor minimum to andre firmaer ud over Type2dialog, fik mulighed for at både ind på opgaven.

Rapporten fra Type2dialog til bornholmerne, fyldte 17 sider – eller hvad der svarer til en pris per side på 360.530 kroner, og ikke 36.053 kroner, som vi på Folkets.dk skrev i går.

Dyr rapport med generelle råd til Bornholms Regionskommune

For det beløb fik Bornholms Regionskommune blandt andet anbefalinger om, at man skulle udarbejde en kommunikationsstrategi.

På samme måde som man fra konsulentfirmaets side også anbefalede kommunen, at spørgsmål om rehabilitering og sygepleje skulle vurderes, inden kommunen foretog ændringer i sin organisation.

Hos Type2dialog mener man dog, at kommunen har fået fuld valuta for sin investering. Således skriver konsulentfirmaet på sin hjemmeside :

- Hjemmeplejen i Bornholms Regionskommune høster frugterne af vores nye mødemodel Det Tværfaglige Rehabiliteringsmøde. Nu mødes de forskellige faggrupper i et effektivt forum, hvor faglighed og kerneopgaven er i fokus – til gavn for både ansatte og borgere.

En mødemodel der ifølge Type2dialogs hjemmeside blandt andet medfører, at afdelingerne på tværs af administrationen hos Bornholms Regionskommune, nu arbejder bedre sammen til gavn for borgerne.

Du kan læse Type2dialogs rapport, ved at følge linket her.

Organisationer: 
Emner: