Primære faneblade

Lukket

Mangel på respekt for de selvstændige

I den kommende periode vil vi her på Folkets Avis rette vores fokus mod de efterhånden miserable vilkår, som småhandlende, iværksættere, forretningsdrivende, mindre virksomheder, landmænd og andre selvstændige i Danmark må arbejde under.

Denne gruppe af flittige og samfundsgavnlige borgere oplever alt for ofte sammenstød med et bureaukratisk apparat, der absolut ingen forståelse har for den indsats, de yder, eller de omstændigheder, der gør sig gældende ude i virkeligheden.

Et eksempel er sagen om Lise Hjorth, der oplever at få sit lille anpartsselskab tvangsopløst, fordi hun indberetter per post - som hun er vant til - og ikke elektronisk - som det ret plludseligt kræves.

Et system, der reagerer så ubarmhjertigt på en lille fodfejl, har tydeligvis ingen forståelse for, at der bag de små virksomheder - som i systemets øjne åbenbart bare er en række cvr-numre - faktisk står mennesker af kød og blod.

Mennesker, der har investeret deres opsparinger og tusinder og atter tusinder timers hårdt pukkelarbejde i at bygge noget op, risikerer for nemt at alt dette tages fra dem gennem et enkelt bureaukratisk tryk på en knap.

Ude på landet må bønder stå ret, når statens hær af miljøkontrolanter dukker op igen og igen. Landmænd bebyrdes med store mængder papirarbejde og indrapporteringer. Også her står magtforholdet sådan, at statens håndlanger ved at enkelt pennestrøg kan lukke bondens bedrift.

I byerne oplever handlende, at politiet står magtesløse over for indbrud i butikkerne. Igen og igen. Alle de millioner, de handlende betaler i skat hvert år, skulle de ikke gå til en beskyttelse af ejendomsretten? Der er noget galt her.Politiet må ofte skuffe de handlende, for de skal bruge tiden på at kradse bøder ind for alskens småting. Den forretningsdrivende får dog påskrevet, at han i hvert fald ikke selv må gøre noget for at forhindre indbrud. Det må folket nemlig ikke i Danmark.

Det system, der skulle bakke op om virkelysten i det danske folk, kommer i stedet oftere og oftere i vejen for denne. Vores håb her på Folkets Avis er, at vi kan være med til at ændre kursen for denne udvikling, så der igen bliver plads til og respekt om dem, der spiller hovedrollen i skabelsen af den velstand, vi alle nyder godt af.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

11/12/2019 - 15:36
Organisationer: 
DJØFDJØF
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn