Gå til hovedindhold

Krisen i Venezuela "forværres" skriver DR i passiv form – hvad forværrer krisen, DR - HVAD?

Af Lennart

Jeg har tidligere taget DR med bukserne nede i forhold til at ikke at ville holde magten i Venezuela ansvarlig for den økonomiske krise i landet, der som altid først og fremmest rammer folket og ikke socialistpartiet bag.

Se evt her: Socialismen slår børn ihjel igen – og DR vælger at citere den socialistiske diktators infame løgn i stedet for at fortælle sandheden

Og nu er den så gal igen på DR hvor man ukritisk videregiver et Ritzau telegram. Men hvor DR må tage ansvaret for rubrik og underrubrik.

Og underrubrikken hos DR er:

Efterhånden som en økonomisk krise i Venezuela forværres, ventes flere og flere at søge til nabolande.

Ja, såden en eller anden økonomisk krise, der af sig selv blot "forværres", ikke?

DR må jo regne os for dumme.

Læser man andet end mainstream nyheder vil man vide at det er Venezuelas socialistiske regering som har ansvaret for den økonomiske krise i landet.

Men i artiklen på DR lader man skam selvsamme socialistiske regering komme til udtryk ikke blot på lige fod med oppositionen, men endda før den. Og regeringen, som er ansvarlig for krisen, lader man komme til orde to gange - opposition kun een gang:

Præsidenten hævder, at den økonomiske krise skyldes amerikansk sabotage, mens oppositionen mener, at Det Socialistiske Parti, som har styret landet siden 1999, har skylden for et økonomisk kollaps i den olierige stat.

...

Ud over den voldsomme inflation i landet, så har udbredt korruption også medvirket stærkt til undergravelsen af landes økonomi. Regeringen beskylder oppositionsledere for at tage mod ordrer fra den amerikanske regering.

Elendigt arbejde fra DR.

Du kan læse hele makværket her.

Og nej, det er ikke en undskyldning at man citerer BBC eller Ritzau eller Reuters.

Vi glemmer ikke formanden for DR, Michael Christiansen, der hævdede at DR var garanten for det objektive.

Mediemøllen

Kritik af medier og den medieskabte "virkelighed" og tendensen til at medier ukritisk hopper på en dagsorden