Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

318

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Forskere: Sig ikke at amning er naturligt!

Pixabay
Pixabay

Antal

Brugerindlæg af Lennart Kiil

Det er uetisk at kalde at amning naturligt, mener forskerne Jessica Martucci, Anne Barnhill.

Det har de endda fået udgivet en artikel om i tidsskriftet Pediatrics.

De to forskere mener åbenbart at positiv omtale af amning er stigmatiserende – og endnu værre:

Omtale af amning er med til at forstærke kønsroller.

Som de to forskere skriver:

Coupling nature with motherhood, however, can inadvertently support biologically deterministic arguments about the roles of men and women in the family (for example, that women should be the primary caretakers of children). Referencing the “natural” in breastfeeding promotion, then, may inadvertently endorse a controversial set of values about family life and gender roles, which would be ethically inappropriate.

Vi burde egentligt ikke kalde disse to kvinder for forskere, men for identitetspolitiske aktivister.

Hvis vi løfter blikket lidt fra den konkrete sag til det mere generelle mønster inden for feminisme og identitetspolitik, er der nogle interessante aspekter.

I dag forventes vi at godtage en lang række forskellige køn og interkøn og transkøn etc som det mest naturlige i verden. Den slags må man endelig ikke udtrykke skepsis omkring.

På samme tid forventes vi så altså at være yderst skeptiske og højest kritiske over for amning og velkendte kategorier som mand og kvinde.

Samtidig presses der ekstremt på for at gøre alle kvinder til karrieremagere, men bare at omtale amning som naturligt er forkert, fordi nogle så kunne tolke dette som at kvinder også var tilknyttet omsorg for børn i hjemmet.

Det er meget tydeligt at feministerne er blinde over for deres egen dagsorden, men er villige til at tage censur i brug over for modstandernes.

Det er både skørt og hyklerisk.

Del
Lennart Kiil er stifter af FOLKETS.DK og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.

Del eller citer ved at kopiere linket her

Udgivet: 

24/04/2018 - 07:53

Seneste ændring: 

21/03/2019 - 11:10

Organisationer: 

Feminismen

Serie: 

Den herskende klasse

Del eller citer med linket her

MediaCreeper