Da Livgarden blev offer for udansk identitetspolitik

Skrevet af Lennart Kiil

For nylig kunne flere medier berette at Livgarden sænker kravene til kvindelige værnepligtiges højde.

Det var for så vidt interessant nok i sig selv.

Men i mine øjne var det endnu mere interessant - og særdeles ildevarslende - at de nye lavere krav åbenbart var en konsekvens af en anmodning som var kommet fra Institut for Menneskerettigheder.

Siden hvornår har det været Institut for Menneskerettigheder som dikterer rekrutteringskrav ved Forsvaret?

I mine øjne burde Forsvaret venligt, men bestemt, have bedt Institut for Menneskerettigheder om at passe deres egne sager og lade Forsvaret passe sine.

Det kan ikke været rigtigt at Forsvaret skal lade sin rekruttering styre af den snakkende klasses ligestillingsideologer og identitetspolitik, når det nu er Forsvaret selv som har den praktiske erfaring og skal fungere med beslutningerne i det daglige.

Og i udlandet er der masser af eksempler på hvor ilde der går, når man begynder at lade rekrutteringskrav diktere af forskellige identitetspolitiske kamporganisationer.

For eksempel vakte det international opmærksomhed da det kom frem at den australske hær havde sænket kravet for kvindelige rekrutter til blot fire armbøjninger.

Ligesom det af omverdenen blev mødt med en del undren da Sveriges hær i 2007 efter pres fra feministiske aktivister gik med til at kastrere deres traditionsrige våbenskjold.

Også inden for politiet og brandvæsenet har man i mange lande oplevet at måtte slække på rekrutteringskravene efter pres fra politiske grupperinger i det omgivende samfund som konsekvens af disses ønske om ligestilling for enhver pris.

Den slags har vi i Danmark hidtil stort set været for snusfornuftige og praktisk anlagte til. Vi erkender at de gamle institutioner i samfundet ganske enkelt ved bedre end mærkerlige identitetspolitiske og ligestillingsideologiske institutter som skyder op som ukrudt overalt.

Men nu bøjede Livgarden sig altså. Og det kan sætte en uheldig udvikling i gang hvor meritter og kunnen og objektive krav erstattes af politiske krav om en bestemt fordeling på køn eller en anden identitetspolitisk markør.

Det vil svække vores forsvar, hvis det kommer til at ske. Og udviklingen i den retning er klar mange andre steder i verden og en tendens som nu er på vej til Danmark.

Naturligvis må også Forsvaret tilpasse sig tiden. Men det er vigtigt at der ikke slækkes ret meget på kravene fordi der i sidste ende er liv på spil.

Og at lade sine rekrutteringskrav diktere af Institut for Menneskerettigheder er for dumt.

Lad os håbe det ikke sker igen.


PS. Arbejder du ved Forsvaret, Politiet eller Brandvæsenet eller lignende - og har du kendskab til krav der slækkes i ligestillingens hellige navn, så må du meget gerne fortælle os om det gennem kontaktformularen.

På Folkets.dk møder du hverken betalingsmur eller bannerannoncer, faktisk er det ikke et kommercielt projekt - men det betyder ikke at ejeren kan leve af kærlighed og kildevand.

Giv månedligt bidrag eller engangsbeløb til Folkets.dk - så støtter du alle de frie medier på platformen.

Du kan støtte ejer og redaktør gennem formularen eller på Mobilepay 40261872