Gå til hovedindhold

Boligejere i chok: Kommunen gældsætter os mod vores vilje

Af Lennart

Flere boligejere har modtaget en skrivelse fra SKAT om at der bliver optaget lån i deres navn.

Boligejerne tvinges ganske enkelt til at låne penge af kommunen. På den måde får boligejerne en skattegæld til det offentlige om de vil det eller ej – og uanset de altid har betalt enhver sit til tiden.

Det har gjort en del boligejere vrede, som man kan se på Facebook mange steder i dag.

Morten Svensgaard forklarer situationen sådan her:

Tusindvis af boligejere vil i de kommende tre år tvinges til at optage lån fra deres lokale kommune. Det skyldes at grundskylden, som har været indefrosset i de senere år, er sat fri således at den kan stige med op til 7% om året frem til 2021.

Kunne kommunerne så ikke bare sende en regning som inkluderede den ekstra skat på privat ejendom?

Nej.

Da man vedtog at skatten kunne stige glemte man at Skats IT-system ikke har support for faktisk at indkræve den ekstra skat.

Derfor har skatteministeren i sin uudtømmelige visdom besluttet at den bedste løsning er at påtvinge boligejerne en akkumulerende skattegæld, som skal betales fra 2021.

Boligejere kan således se frem til en signifikant dummebøde fra staten i 2021 hvor tre års skattestigninger pludselig forfalder på én gang.

På den vis kan vi komme til at se folks private ejendomme udsat for tvangsauktioner og nødsalg fremprovokeret af Skat endskønt ejerne altid har betalt nøjagtig hvad der blev opkrævet, men ikke har haft muligheden for at spare op til tre års skattestigninger opkrævet på én gang.

Morten Svensgaard spørger også:

Er det rimeligt at staten opkræver hvad der reelt er en lejeafgift af privat ejendom?

Naturligvis ikke. Men helt uanstændigt bliver det når systemet designes således at betalingen af lejeafgiften gøres mest mulig besværlig og uforudsigelig for ejerne. Et IT-system som ikke understøtter politikernes lyst til opkrævning af flere og højere skatter er ganske enkelt ignoreret og gjort til boligejernes problem.

Og slutter tørt af:

Tillykke til alle boligejere: Den borgerlige regering har vedtaget at i alle har en skattegæld. I kan ikke planlægge betalingen da vi ikke aner hvor stor den er og i kan ikke betale den løbende gennem de tre år - men betale, det kommer i til.

Det er ikke megen retssikkerhed eller forudsigelighed man kan regne med i Danmark fra politikernes side længere.

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.