Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Esrum Middelalderdage – en middelalderfestival for hele familien

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Foto: Olvia Kiil
Esrum middelalderdage. Klostret i baggrunden. Foto: Olvia Kiil
5

Esrum Middelalderdage – en middelalderfestival for hele familien

Juni er en dejlig måned. En måned med mange oplevelser i det fri og i fællesskab med andre.

Bor du på Sjælland må du ikke gå glip af Middelalderdage i Esrum som afholdes hvert år i netop i juni måned. En af de bedste festivaller for hele familien jeg har været med til.

Noget af det bedste ved festivaller, hvis du spørger mig, er muligheden for at gå rundt til de forskellige områder på pladsen, de forskellige scener og boder. Det er en fri måde at opleve på.

Foran selve Esrum Kloster er klosterscenen, hvor vi fik fortalt en rigtig middelalderhistorie af den stærkt engagerede og engagerende Mikkel Langbue.

Så gik middelaldergruppen Virelai på scenen.

Det begyndte at regne, så blev koncerten bare flyttet i kælderen under klosteret hvor akustikken var som skabt til netop den form for musik, og det hele blev en desto større oplevelse.

Fløjtespil hørtes i det hele taget rundt om på den store plads omkring klostret og møllen.

Og området omkring Esrum Kloster er da også som skabt til et middelaldermarked. Både landskab og bygninger danner en troværdig baggrund for de mange telte og scener.

Der er selvfølgelig uforholdsmæssig stor fokus på de aspekter som vi i dag finder mest fascinerende ved middelalderen. Eller som børn finder mest fascinerende:

Kamp og riddere.

Men også håndværkere og handelsfolk er der nok af.

Det er i det hele taget en børnevenlig festival.

Der er noget for de helt små. Et telt hvor børn kan få lov at holde små kyllinger, for eksempel.

De lidt større børn kan prøve at kæmpe med sværd og de halvvoksne og voksne kan skyde med langbuer.

En af de største attraktioner er Polish Combat Group.

Et kamp show - og selvom det er show er det nu ikke helt ufarligt som da et sværd knækker i to og den spidse ender flyver ud blandt publikum. Heldigvis ramte den ikke nogen.

Det sker normalt heller ikke.

For de større børn, og selv for de voksne, er der rig lejlighed til at lære en masse om middelalderen på en sjov måde. Eventuelt bare ved at snakke med de mange deltagere som er klædt ud som middelalderfolk.

Noget af det bedste er de mange mennesker som dyrker deres lidenskab for middelalderen så gennemført og fortæller begejstret om det hvis man spørger dem.

Naturligvis er der også mulighed for at stille både tørst og sult med ægte middelaldermad og -drikke. Og kolde klosterøl til de voksne. Aaah.

Man kan eventuelt supplere og selv medbringe et par drikkedunke med vand til børnene for der bliver gået og kæmpet meget og det er ofte varmt en eftermiddag midt i juni.

Seneste ændring: 
11/12/2019 - 15:35
Del Esrum Middelalderdage – en middelalderfestival for hele familien